Samudio, Süper Lig'de Gol Krallığı Yarışına Hazır - Son Dakika
Spor

Samudio, Süper Lig'de Gol Krallığı Yarışına Hazır

Samudio, Süper Lig\'de Gol Krallığı Yarışına Hazır

Geride kalan sezon attığı 20 golle Spor Toto 1. Lig'in gol kralı olan ve Çaykur Rizespor'un şampiyonluğuna önemli katkı sağlayan Paraguaylı Braian Samudio, Süper Lig'de de iddialı.

08.08.2018 14:40

Brezilya'nın Guarini ekibinden geçen sezonun başında satın alma  opsiyonuyla yeşil-mavili ekibe katılan 23 yaşındaki forvet oyuncusu, 2017-2018  sezonunda toplam 33 Spor Toto 1. Lig maçına çıkıp, 2 bin 903 dakika görev aldı.
Samudio, bu maçlarda 20 gol atarak Spor Toto 1. Lig'de gol kralı olma  başarısı gösterdi.
Çaykur Rizespor'un Süper Lig'e yükselmesine önemli kaktı sağlayan  golcü futbolcu, sezon başında Karadeniz ekibinin satın alma opsiyonunu kullanması  ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
"Günden güne daha iyi olmak için çalışıyorum"
Samudio, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin kendisi için çok  farklı bir şehir olduğunu belirterek, yeşil-mavili ekipte kalmanın mutluluğunu  yaşadığını söyledi.
Takım olarak Süper Lig'de mücadele edecek olmanın heyecanını  duyduklarını ifade eden Samudio, sezon öncesi çok iyi bir kamp dönemi  geçirdiklerini aktardı.
Samudio, bu yıl takım, yönetim ve taraftarlar olarak bir araya gelip,  Çaykur Rizespor'u hak ettiği yere taşıyacaklarına inandığını dile getirerek, "Ben  de takım arkadaşlarımla birlikte çok iyi hazırlandım. Bu yıl farklı hedeflerim  var. Performansımı artırarak takıma en iyi şekilde katkı vermeyi düşünüyorum."  dedi.
Süper Lig'de kaliteli oyuncular olduğunu aktarıp, bunların başında Bafetimbi Gomis, Andre Ayew ve Burak Yılmaz gibi isimlerin geldiğini anlatan  Samudio, "Elbette yarış çok daha zorlaşıyor ama bu oyunculara karşı oynamak beni  endişelendirmiyor. Ben kendi işimi yapacağım. Günden güne daha iyi olmak için  çalışıyorum. Sadece kendimi geliştirmeyi düşünüyorum." değerlendirmesinde  bulundu.
"En iyisini yapmak için çalışacağım"
Samudio, Çaykur Rizespor'da çok iyi bir dönem geçirdiğine dikkati  çekerek, "Geçen sezon ulaştığım 20 gol, çok iyi bir rakamdı. Bu yıl için de yeni  hedeflerim var ama şu anda atacağım gol sayısı için söz vermiyorum. Takım  arkadaşlarıma en iyi şekilde yardım etme sözü veriyorum. Teknik ekibimize ve  yönetimimize, elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağımın sözünü  verebilirim." ifadelerini kullandı.
Leonard Kweuke'nin Çaykur Rizespor tarihinde en fazla gol atan yabancı  oyuncu olduğunu ve yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından takımdan ayrılmak  zorunda kaldığını hatırlatan Samudio, "Kweuke'nin kariyeri ve tecrübesi  tartışılmaz. Çaykur Rizespor'da yıllarca oynamış ve taraftarların sevgisini  kazanmış bir isim. Şanssız bir sakatlık yaşadı." şeklinde konuştu.
Paraguaylı oyuncu, taraftar ile takımın bütünleşmesi halinde başarının  geleceğine işaret ederek, "Biz de onlardan takıma sahip çıkmalarını, daha fazla  maça gelmelerini ve takımı desteklemelerini istiyoruz. Birlikte Rize'yi hak  ettiği yere taşımayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Samudio, Süper Lig'de Gol Krallığı Yarışına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement