Sanatçı Dostları Atıf Yılmaz'ı Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Dostları Atıf Yılmaz'ı Unutmadı

Sanatçı Dostları Atıf Yılmaz\'ı Unutmadı

Türkan Şoray; "Atıf Yılmaz'ı her geçen onu daha çok özlüyorum"

06.05.2011 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkan Şoray; " Atıf Yılmaz'ı her geçen onu daha çok özlüyorum"

"Kitap yazıyorum, neredeyse yarısında Atıf Yılmaz var"

Usta yönetmen Atıf Yılmaz vefatının 5. yıldönümünde Küçükçekmece'de anıldı. Büyük ustanın isminin verildiği Küçükçekmece Atıf Yılmaz Stüdyosu'nda gerçekleştirilen anma programı, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray olmak üzere birçok Atıf Yılmaz dostunu bir araya getirdi.

Selvi Boylum Al Yazmalım'dan Adı Vasfiye'ye, Eğreti Gelin'den Dolap Beygiri'ne kadar onlarca filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yapan büyük usta Atıf Yılmaz ölümünün beşinci yılında Küçükçekmece Atıf Yılmaz Stüdyosu'nda anıldı. Programa katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Mehmet Salih Çelikkale, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı İsmet Vildan Alptekin, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve sanatçı dostları, usta yönetmenin hayat arkadaşı Deniz Türkali'yi anlamlı günde yalnız bırakmadı.

BU KADAR MUTLU OLACAĞIMI TAHMİN EDEMEZDİM

Ev sahibi sıfatıyla açılış konuşmasını yapan Deniz Türkali, hayat arkadaşının vefatının 5. yıldönümünde tuhaf duygular içinde olduğunu söyledi. Atıf Yılmaz'ın, Türkiye'nin yeni sinemacılarını yetiştirmek amacıyla Küçükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla kurulan Atıf Yılmaz Stüdyosu'nda yaşamaya devam ettiğini ifade eden Türkali, "Burası kurulduğunda Atıf'ın ölüm yıldönümünde bu kadar mutlu olacağımı tahmin edemezdim demiştim. Onun aramızdan ayrılmasının beşinci yılında da yine mutluyum. Bu sefer daha ileriye sıçradığımız bir yıldayız. Bu yıl İstanbul Aydın Üniversitesi ile bir çalışma yapacağız. Yine Küçükçekmece Belediyesi her zaman olduğu gibi yanımızda. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda birlikte birçok proje gerçekleştireceğiz. Önemli bir dönem başlıyor. Bu nedenle çok heyecanlıyım" diye konuştu.

ATIF YILMAZ İSMİYLE DAHA BÜYÜK HEDEFLERE

Ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle birlikte başlayan sürecin devamında İstanbul Aydın Üniversite ile yapılacak ortak projeler sayesinde Atıf Yılmaz ismiyle beraber manevi dünyasının da yaşatılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Aziz Yeniay, "İnanıyorum ki bu birliktelik bundan sonraki süreçte Türkiye'de Atıf Yılmaz ismiyle çok daha büyük hedeflerin başarılacağını ortaya koyacaktır. Zira üç yıl öncesinde Atıf Yılmaz Stüdyosu bünyesinde başlatılan eğitim çalışmaları devam etmektedir. Ancak bundan sonraki süreçte Çocuk ve Gençlik Festivali'ne doğru hızla ilerlemekteyiz. Bu yıl bir çalıştayımız olacak. Kuvvetle muhtemel festivalimizi 2013 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz" sözleriyle Küçükçekmece'nin ilerleyen yıllarda önemli projelere ev sahipliği yapacağını belirtti.

Bundan sonraki süreçte geleceğin senarist ve yönetmenlerini yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Başkan Yeniay, "Şu anda planlama aşamasında olan Tema Park projesinde büyük alanlara sahip platolar ve gösteri merkezleri yer alacak. Tüm bunlarla birlikte inanıyorum ki bu manada tüm dünyayla rekabet edebilecek, ciddi bir sinema altyapısına kavuşan bir Küçükçekmece meydana gelecek. Tabi ki bunun merkezinde İstanbul Aydın Üniversitesi ve Atıf Yılmaz Stüdyosu olacak" dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Mehmet Salih Çelikkale ise konuşmasında Atıf Yılmaz'ı gelecek kuşaklara tanıtmak ve ondan yararlanılmasını sağlamak amacıyla sağladıkları birliktelikten büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

ÖNCE KIZAR SONRA GÖNLÜMÜ ALIRDI

Usta yönetmenle uzun yıllar birlikte çalışan Türkan Şoray ise anlattığı anılarla programa damga vurdu. Programa yarım saat gecikmeli katılan Şoray, Atıf Yılmaz ile bir anısını şu sözlerle aktardı: "Buraya gelirken sanki Atıf Yılmaz'ın setine gidiyormuş gibi hissettim. Onun setine giderken kimi zaman geç kaldığımda beni önce biraz azarlar, 10 dakika sonra gelir öperdi. Şimdi 'Sinema benim aşkım" adlı bir kitap yazıyorum. Kitabın neredeyse yarısında Atıf Yılmaz yer alıyor. Onunla güzel anılarımız var. Onunla birçok şey yaşamışız. Yani son günlerde hep Atıf Yılmaz'la haşır neşirdim. Beyaz kağıt ve kalemle odama kapandığım zaman Atıf Yılmaz'la konuşuyorum. Onun meslek hayatımda çok önemli bir yeri var. Gün geçtikçe onu daha çok özlüyorum"

Program katılımcıların toplu fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatçı Dostları Atıf Yılmaz'ı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement