Sanayi Tabanlı Meslek Odaklı Sosyal İş Ağı Projesi - Son Dakika
Yerel

Sanayi Tabanlı Meslek Odaklı Sosyal İş Ağı Projesi

"emekborsasi.com" sosyal iş ağı ile Türkiye bazında tüm sanayi sektörünün ve çalışanın yararlanabileceği bilgi ve iş ağı platformu oluşturulacak.

01.01.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necdet Doğruyol - Sanayi tabanlı meslek odaklı

"emekborsasi.com" sosyal iş ağı ile Türkiye bazında tüm sanayi sektörünün ve çalışanın yararlanabileceği bilgi ve iş ağı platformu oluşturulacak.

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyesi sosyal ağ sitesinin kurucusu Kadir Decdeli, AA muhabirine, 2002 yılından bu yana sosyal paylaşım sitelerinin önce gençleri sonra iş çevreleri ve günümüzde de geniş kitlelere hitap eden bir mecra haline geldiğini söyledi.

İnternetin tüm olanaklarından yararlanarak sosyal ve ekonomik fayda sağlayacak projeler için harekete geçtiklerini ifade eden Decdeli, "Türkiye bazında tüm sanayi sektörünün ve çalışanının faydalanabileceği bilgi ve iş ağı platformu oluşturmak istiyoruz" dedi.

Decdeli, "Sanayi tabanlı meslek odaklı" sloganıyla sanayinin gerçek ihtiyaçlarını karşılayan, meslek seçimini özendiren ve platform içinde web sayfalarından oluşan bir sanayi firmaları kataloğu oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, bu sayfalar yoluyla firmaları meslek sahiplerine tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.

"Emekborsasi.com"un sanayi odaları, belediyeler ve organize sanayi bölgesi yönetimleriyle iş birliği yaparak sağlıklı bilgi paylaşımı ile Türkiye'yi kapsayacak bir proje olduğuna dikkati çeken Decdeli, şunları söyledi:

"Sosyal bir iletişim platformu olarak tüm meslekleri içeren bir veri tabanı yoluyla, işinde uzman olan meslek sahiplerine veya vasıfsız ama hayalleri olan adaylara, sonuçta tüm iş arayanlara ulaşmanın yanı sıra sanayiciye kendini kapsamlı şekilde ifade etmesini, diğer sanayiciler ile ekonomik ilişkiler kurmasını markalarını yerleştirmesini, başarısını artırmasını hedefliyoruz.

Bu platform detayın detayıyla ilgilenerek meslekleri ayrıştırıyor, işverenlerin modern filtreleme ve arama teknikleriyle istediği ara elemanlara, meslek sahiplerine mavi ve beyaz yakalılara ulaşmasını sağlıyor.

Hedefimiz, 20 milyon bireysel üye ile 2023'ün meslek envanterini oluşturmak. Geleceğin meslekleri burada şekillenecek, sanayicimiz burada kendini detaylı ifade edebilecek. Ürün ve hizmetlerinin tanıtımının yanı sıra tüm gelişmelerini de buradan yönetebilecek."

Decdeli, meslek sahibi bireyin bu sosyal ağda arkadaşlarını platforma davet edebileceğini, onların bağlantılarını inceleyip aynı ilgi alanını paylaştığı katılımcılarla bağlantı kurarak iş çevresini genişletebileceğine dikkati çekti.

"Gelecekte sosyal medyada olmayan şirketler gerçek dünyada da var olma olanaklarını kaybedecekler. İnternetin zengin çoğulculuğu yerine, klasik yöntemlerde ısrar eden şirketler para ve güç kaybedecek, rakiplerinin gerisinde kalacak" diyen Decdeli, şirketlerin 'şirket sayfası' edinerek ürün ve hizmetlerine detaylı olarak yer verebileceklerini ve markalarını yönetebileceklerini bildirdi.

-Şirketler "emekborsasi.com" ile ne yapabilir--

Decdeli, şirketlerin aynı zamanda bu sayfa ile duyurularını 'beğenen' adayların ana sayfalarında yayımlayarak onlara ulaşabileceklerini, bu yöntemle işveren markalarını adayın zihninde konumlandırarak adayda firmalarına ilişkin bir 'aidiyet' duygusu oluşturacaklarına işaret etti.

"İş ilanı yayımlayarak adayları firmalarındaki açık pozisyonlara başvurmaya ikna ederler. Kendi iş sahalarıyla ve firma politikalarıyla ilgili olarak gruplar kurarlar, tartışmaları yönlendirir ve bilgi paylaşımı sağlayabilirler" diyen Decdeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tüm bu işleri yaparken markaları güçlenir, firma olarak adayların zihninde hedefledikleri imajı oluşturur, adayları inceler, onların profillerini gruplayabilir, bir data bankası elde edebilirler. İşveren üyeliği avantajıyla gelişkin filtreleme özellikleri kullanarak detaylı aday araştırması yapabilirler.

Ana sayfasından duyuru, resim ve video yayınlayarak iş çevresinin kendisini unutmamasını sağlayabilir, belli konularda yazı, makale yayınlayarak platformdaki bilgi paylaşımına katkıda bulunur, kendisini ifade ederek çevre yaratır, niteliklerinin anlaşılmasını sağlayabilir.

Gruplar kurar, bu yolla aynı ilgi alanındaki insanlarla bir araya gelir, onları yönlendirir, bilginin grup içinde paylaşımını sağlar. Grupların organizasyonu yoluyla konferans, fuar ya da seminerler düzenleyebilir, grup üyelerini bu etkinliklere davet edebilir, bu etkinliklere ilişkin duyuruları tüm grup üyeleriyle paylaşabilir. Profesyonel çevresiyle 'çalışma masam' bölümünü kullanarak belge paylaşabilirler."

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sanayi Tabanlı Meslek Odaklı Sosyal İş Ağı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement