Sarıkamış'ta Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri (Fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri (Fotoğraflı

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Kaymakamlığı, Kütüphaneler Haftası nedeniyle "10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor" ve "Anne Çocuk El Ele Haydi Kütüphaneye" adlı iki proje başlattı.

04.04.2011 11:07

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Kaymakamlığı, Kütüphaneler Haftası nedeniyle "10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor" ve "Anne Çocuk El Ele Haydi Kütüphaneye" adlı iki proje başlattı.

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen kitap dağıtımı programıyla, ilçe merkezi ile köylerde ilk ve orta öğretimde eğitim gören öğrenciler için "10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor" projesinin startı verildi.

Programa, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, İlçe Kütüphanesi Müdür vekili Ülkü Gün ve Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdürü Mete Yıldırım katıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, burada yaptığı konuşmada, Kütüphaneler Haftası nedeniyle iki tane proje başlattıklarını, Sarıkamış Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle bu projelerin yürütüleceğini söyledi.

"10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor" projesinde her sınıfa dağıtılan kitaplar 15 günde bir öğrenciler arasında değiştirileceğini belirten Ermiş, şunları kaydetti:

"Kitapların okunup okunmadığı konusu Türk Dili ve Edebiyatı ve rehber öğretmenleri tarafından test edilecek. Sonuçta öğrencilerin davranış ve kanaatleri doğrultusunda değerlendirme olacak. Bu proje kapsamında her bir öğrencimiz en az 25 kitap okuyacağı için toplamda 200 bin kitap okunmuş olacak. Diğer projemizde 'Anne Çocuk El Ele Haydi Kütüphaneye' projesiyle de haftada iki gün anne ve çocukları kütüphanede ağırlıyoruz. Bu şekilde kütüphanelerimizi daha aktif hale getirelim düşüncesindeyiz."

- KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri (Fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement