Şarkikaraağaç'ta Teröre Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Şarkikaraağaç'ta Teröre Tepki Yürüyüşü

Şarkikaraağaç\'ta Teröre Tepki Yürüyüşü

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Türkiye’de artan terör olaylarına karşı, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, Muhtarlar, Sivil Toplum örgütlerinin oluşturduğu ve her yaştan vatandaşın katıldığı yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Türk Bayrakları ile “Şehide Saygı ve Teröre Tepki” amacıyla yürüyüş düzenledi.

11.09.2015 01:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Türkiye'de artan terör olaylarına karşı, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, Muhtarlar, Sivil Toplum örgütlerinin oluşturduğu ve her yaştan vatandaşın katıldığı yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Türk Bayrakları ile "Şehide Saygı ve Teröre Tepki" amacıyla yürüyüş düzenledi.

Şarkikaraağaç Birlik ve Beraberlik Platformu tarafından düzenlenen mitinge, ilçede faaliyet gösteren tüm STK'lar destek verdi. Miting boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü her hangi bir olay çıkmaması için eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen "Şehide Saygı, Teröre lanet," konulu mitinge halk ve gençler dev bayraklarla destek verdi. Mitingde "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı, tekbir getirildi. Mitingde yapılan konuşmalarda, birlik beraberlik çağrısı yapılarak, terörün asla gayesine ulaşamayacağı ve bu ülkenin verilecek bir karış toprağının olmayacağı vurgulanarak, kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücünün yetmeyeceği dile getirildi. Konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim okundu. Şehidin anlam ve önemi anlatıldı ve şehadetin Allah indinde nasıl yüce bir makam olduğu vurgusu yapılarak dualar edildi.

Siyasi her hangi bir propagandanın yapılmadığı mitinge çok sayıda vatandaş katıldı.

Son aylarda yeniden tırmanışa geçip milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden hain terör mihraklarının saldırılarını şiddetle kınayan ve lanetleyen ilçe halkı, vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okuttu.

Şarkikaraağaç Birlik ve Beraberlik Platformu tarafından düzenlenen mitingte yapılan açıklamada, "Şehitlerimizin bizlere emaneti olan şanlı bayrağımız, her karışında hatıraları bulunan vatan toprakları ve en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yine onlardan aldığımız inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağız. Türk Milletinin ve Devletinin hürriyet ve bağımsızlığı uğrunda canlarını vererek, bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi bir defa daha saygıyla minnetle anıyor, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz." denildi.

Mitinge Siyasi Parti Temsilcileri, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Açar, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, Sivil Toplum Örgütleri, Oda Başkanları, Muhtarlar ve 2 bin kişinin üzerinde vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından miting son buldu.

Çok sayıda polisin güvenliği sağladığı yürüyüşte, grup yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşünü sakin bir şekilde ve olaysız tamamladı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarkikaraağaç'ta Teröre Tepki Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement