Savaş Çocukları Kütahya'daki Masal Adasında Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Savaş Çocukları Kütahya'daki Masal Adasında Buluşacak

Savaş Çocukları Kütahya\'daki Masal Adasında Buluşacak

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, çöplükten masal adasına çevirdikleri Ezop'ta savaş mağduru çocukları misafir etmeyi planladıklarını söyledi.

18.12.2013 20:44  Güncelleme: 20:43

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, çöplükten masal adasına çevirdikleri Ezop'ta savaş mağduru çocukları misafir etmeyi planladıklarını söyledi.

Dünya genelinde savaş ve terör nedeniyle mağdur olmuş çocukları Ezop Masal Adası'nda misafir etmek ve dünyaya bakış açılarını değiştirmek istediklerini belirten Başkan Mustafa İça, çocukların savaş ve terör nedeniyle yaşadıkları anıları bir nebze olsun zihinlerinden silmeyi düşündüklerini kaydetti.

EZOP Masal adasının uluslararası düzeyde bir proje olduğunu ifade eden Başkan İça, "Ezop Masal Adası, balıkçılık tesisleri, Kütahya panorama, hobi bahçeleri gibi birçok eğlence mekanı gibi etkinlerin yapılacağı bir merkez halinde. Burayı tanıtmak ve marka haline getirmek içinde proje geliştirdik. Ezop Masal Adası işletmecileri ile bir araya geldiğimizde ortaya çıkan fikri projelendirmek istedik. Dünya barışı için, çevremizdeki yangın yerlerini düşündüğümüzde atılan bombalar ve insanların çılgınlığına dur demek için bu projemizi geliştirdik. Bu projede terör mağduru çocuklarımız, Irak, Suriye ve diğer ülkelerdeki savaşı bizzat yaşamış çocuklarla birlikte geçmişte de savaşı yaşamış çocukları bir araya getirerek savaşın ortaya koyduğu aile dramlarını, belgesel haline getirerek onların kendi ağzından dinlemek, onların topluma yeniden kazandırılmasına katkı sağlamak, travmalarına bir çözüm önerisi olabilmek ve dünya barışı için bir elçi olarak onları nasıl kazanabiliriz düşünerek bu projeyi hazırladık" diye konuştu.

Projeyi 20 Aralık Cuma günü Kütahya'ya gelecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacaklarını anlatan Başkan İça, "Bu projenin geleneksel hale getirilerek sadece Kütahya'da kalmamasını ve değişik ülkelerde de yaygınlaştırılarak dünyada bir barışı tesisi için adım olması yönünde ilk kıvılcımın atılmasını Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e önereceğim" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaş Çocukları Kütahya'daki Masal Adasında Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement