Sdü'den "Isparta'ya Adanmış Hayatlar" Belgeseli - Son Dakika
Yerel

Sdü'den "Isparta'ya Adanmış Hayatlar" Belgeseli

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (ITBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan "Isparta'ya adanmış hayatlar" belgeselinin 3'üncü bölümü gösterime sunuldu.

12.10.2012 10:21

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (ITBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan "Isparta'ya adanmış hayatlar" belgeselinin 3'üncü bölümü gösterime sunuldu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki gösterime SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, TBMYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, proje sorumlusu ve ITBMYO Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, gösterim öncesi yaptığı konuşmada, hayatlarındaki birçok hayal kırıklığına rağmen yılmadan ve usanmadan çalışarak başarıya ulaşan insanların tanıtılmasının gençlere örnek teşkil edecek çalışmalar olduğunu söyledi.

Gelecekte söz sahibi olabilmek için öz güveni yüksek insanların yetişmesi gerektiğini vurgulayan İbicioğlu, özverili, gayretli, insana saygılı yönetim anlayışıyla örnek teşkil eden insanların ülkenin kalkınmasında önemli roller üstlendiğini ifade etti.

"Üniversiteler herkesindir" diyen İbicioğlu, bilgiyi üretmek ve yaymak için gereken fiziksel ve finansal altyapı gibi olanakların hayata geçirilmesinde Ispartalı iş adamlarıyla sağlanan işbirliğinin önemli olduğunu dile getirdi.

TBMYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan da Isparta için yapılan her yatırımın aynı zamanda üniversiteye de fayda sağladığını kaydetti. Kayacan, "Isparta'ya adanmış hayatlar" belgeselinde hayat hikayelerine yer verilen iş adamları Bahattin Şenol ve Hasan Köse'nin, gençlere örnek, takdire değer önemli isimler olduğunu belirtti.

Proje Sorumlusu ve TBMYO Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, Isparta'da yaşayan ve Isparta'ya emeği geçmiş insanların hayatlarının kısa hikayelerinin konu edildiği projenin, hem sosyal hem de kültürel bir çalışma olduğunu söyledi.

Isparta'daki örnek şahsiyetleri, bir vefa örneği olarak, sağlıklarında, hem kamuoyuna hem de gelecekteki kuşaklara tanıtmak amacıyla hazırlanan projenin ilk iki bölümünü önceki yıllarda gerçekleştirdiklerini anlatan Çağlar, gösterime sunulacak üçüncü bölümde ise iş adamları Bahattin Şenol ve Hasan Köse'nin hayatlarının ele alındığını ifade etti.

Proje sorumluğunu kendisiyle Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar ve Öğretim Görevlisi Şakir Aksöz'ün üstlendiğini dile getiren Çağlar, "Bu projeyle geleceğe kalıcı kayıtlar bırakmak düşüncesindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından "Isparta'ya Adanmış Hayatlar" belgeselinin 3'üncü bölümü gösterime sunuldu.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sdü'den 'Isparta'ya Adanmış Hayatlar' Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement