Sebit ve Microsoft Türkiye, Sınıf Yönetimi ve Tablet Çözümlerini Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Sebit ve Microsoft Türkiye, Sınıf Yönetimi ve Tablet Çözümlerini Tanıttı

Türk Telekom Grup iştiraki Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ ve Microsoft Türkiye'nin sınıf yönetimi için geliştirdikleri V-Sınıf ve V-Bulut çözümlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

06.05.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Grup iştiraki Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ ve Microsoft Türkiye'nin sınıf yönetimi için geliştirdikleri V-Sınıf ve V-Bulut çözümlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Microsoft Türkiye Eğitim Teknolojileri Günü'nde, Microsoft Türkiye Genel Merkezi'nde eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, değişen öğrenme ortamlarındaki öğretmen ve öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılamak amacıyla üretilen V-Sınıf ve V-Bulut çözümleri tanıtıldı.

Sebit Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, 1988 yılından bu yana eğitimde teknolojinin kullanımı anlamında kapsamlı Ar-Ge faaliyetleri yürüttüklerini, zamanla bu çalışmaları Avrupa'ya taşıyarak, bu alanda iClass adıyla Avrupa'nın en büyük Ar-Ge projesini gerçekleştirdiklerini anlattı.

Tabletlerin insanların hayatına girmesiyle eğitimde kullanımlarının da gündeme geldiğini ifade eden Gürer, Türkiye'nin de bu anlamda ciddi inisiyatif alarak Fatih projesini başlattığını söyledi.

Gürer, "Fatih Projesi dünyada bu kapsamda bir genişlikteki en büyük ve aslında ilk proje. Fatih Projesi hem Türkiye'nin eğitimdeki dönüşümü yakalayabilmesi için hem de Türkiye'deki özellikle bilgi teknolojisi şirketlerinin bu alanda çözümler geliştirip dünyaya çalışabilmesi için önemli bir fırsat" dedi.

Fatih Projesi'nde daha çok donanım ve bağlantı tarafının gündemde olduğunu, eğitim tarafının ise çok fazla konuşulmadığını savunan Gürer, eğitim için sınıf içinde bu teknolojilerin etkin kullanıldığı ölçüde bir anlam ifade edeceğini dile getirdi.

Bu bakımdan kapsamlı pilot çalışmalar yaptıklarını ve Türk Telekom'un 8 okulda 5 bin tablet bağışladığını kaydeden Gürer, bu kullanımlarla birlikte, oluşturdukları çözümleri deneme ve geliştirme fırsatı bulduklarını, bu sene de özel okullara ve kullanmak isteyen diğer okullara da bu çözümleri açtıkları söyledi.

-Çözümün en büyük kullanım alanı Fatih Projesi olacak-

V-Sınıf ve V-Bulut çözümlerini sadece Fatih Projesi için geliştirmediklerini ama bu çözümlerin en büyük kullanım alanının büyük ihtimalle Fatih Projesi olacağını belirten Gürer, şunları kaydetti:

"Akıllı tahta ve tabletlerin sınıfa konulması kendi başına bir anlam ifade etmiyor. Bunların çok iyi yönetilebilmesi ve öğretmenin sınıfın kontrolünü sağlayabilmesi, öğrencilerin dikkatini toplayabilmesi, öğrencilerin de tableti etkin bir şekilde kullanabilmesi lazım. Bunun için oluşturduğumuz çözümlerin iki ana parçası var. Bir V-Sınıf diğer V-Bulut.

V-Sınıf, sınıf içinde bütün etkileşimi ve öğretmen-öğrenci ilişkisini düzenleyen ve öğretmenin sınıftaki kontrolünü sağlayan sistem. Ders başlattığı zaman öğretmen, tabletler üzerinden o derste hangi öğrencilerin mevcut olup olmadığını görüyor. Öğrenci tabletlerindeki belli uygulamaların çalışmasını veya çalışmamasını öğretmen belirleyebiliyor. Etkileşimli tahtada yapılan herhangi bir deneye ya da alıştırmaya örencilerin direkt kendi tabletleri üzerinden erişimini sağlanıyor. Tahtada anlatılan ders notları tabletlere aktarabiliyor. Öğretmen herhangi bir öğrencinin tabletini kendi tabletinden görebiliyor veya akıllı tahtaya aktarabiliyor. Yani öğretmen sınıftaki öğrencilerin elindeki bütün tabletleri ve etkileşimli tahtayı yönetebiliyor."

Geliştirdikleri eğitim uygulaması Vitamin'in Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Arapça olmak üzere 4 dilde dünyada kullanıldığını ve toplamda 3 milyona yakın kullanıcıya ulaştıklarını bilgisini veren Gürer, Amerika Birleşik Devletlerinde, Şili'de ve Malezya'da kullanılan Vitamin için Meksika'da önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Gürer, Suudi Arabistan'da da Fatih Projesi'ne benzer bir projenin pilot uygulamasını yaptıklarını da sözlerine ekledi.

-V-Sınıf-

Verilen bilgilere göre, öğretmenlerin sınıf içinde derslerini verimli işleyebilmelerine olanak sağlayan V-Sınıf çözümü, etkileşimli tahta ve diğer cihazlarla entegre çalışacak biçimde hazırlandı. Sınıf yönetimi ile öğretmen, öğrenci tabletlerini kontrol edebiliyor, gerektiğinde tabletlere belirli kısıtlamalar getirebiliyor, tabletleri etkileşimli tahta ile iletişime geçirebiliyor ve soru, anket gönderip sonuçlarını kendi tabletinde değerlendirebiliyor. Bu sistemle ayrıca, ders istenildiği anda başlatılıp bitirilebiliyor, otomatik yoklama yapılabiliyor, sınıfa ya da seçilen öğrencilere mesaj gönderilebiliyor.

Sebit, özel geliştirilen tabletler için zengin ve nitelikli içerikten iletişime, yazılımdan donanıma bütünsel bir sistemi, yoğun Ar-Ge ve pilot çalışmaları sonucunda okulların hizmetine sunuyor.

-V-Bulut-

Sebit'in V-Bulut çözümü ise tabletlerde eğitime özel kaliteli içerikler ve uygulamaların kontrollü olarak yer almasını ve bulut bilişim teknolojileriyle sistem dahilindeki tüm cihazların uzaktan yönetilmesini sağlıyor. Birebir eğitim sistemini uygulamaya karar veren okullar için bulut temelli bu çözüme geçiş çok kısa sürede gerçekleştiriliyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sebit ve Microsoft Türkiye, Sınıf Yönetimi ve Tablet Çözümlerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement