Şehidin Erin Cenazesi Baba Evinde - Son Dakika
Güncel

Şehidin Erin Cenazesi Baba Evinde

Şehidin Erin Cenazesi Baba Evinde

Van'da pusuya düşürülerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Er Ümit Akbaş'ın cenazesi Fatih'deki evinin önüne getirildi.

24.07.2012 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da pusuya düşürülerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Er Ümit Akbaş'ın cenazesi Fatih'deki evinin önüne getirildi. Ailesi ve kalabalık bir grup tarafından tekbirlerle karşılanan şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından Ataköy 5. Kısım Camii'ne gönderildi.

Van'ın Gürpınar ilçesi Elaçmaz Köyü'nde PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki gün önce şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Er Ümit Akbaş'ın cenazesi, Fatih'teki evinin önüne getirildi. Türk bayrakları ile donatılan sokak, şehidin yakınları ve arkadaşları tarafından doldu taştı. Şehidin babası Murat Akbaş, taziyeleri kabul ederken, anne Saliye Akbaş ayakta durmakta zorluk çekti. Şehidin arkadaşları evin önüne gelenlere ay yıldızlı tişört dağıttı. Acılı baba, "Vatan sağolsun" derken, toplanan kalabalık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de aileyi yalnız bırakmadı.

Cenaze, helallik alındıktan sonra dualar eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürüldü. Şehit er Ümit Akbaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılması beklenen töreninin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek. - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin Erin Cenazesi Baba Evinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement