Şehit Annesinin Yürek Yakan Feryadı - Son Dakika
Güncel

Şehit Annesinin Yürek Yakan Feryadı

Şehit Annesinin Yürek Yakan Feryadı

Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Kocabaş son yolculuğuna uğurlandı.

22.10.2011 20:34  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş'ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Evli ve 2 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş'ın cenazesi Siirt'ten uçakla Malatya'ya, oradan da karayoluyla Göksun İlçesi'nin Büyükkızılcık Beldesi'nde baba evine son kez getirildi. Cenazesini evin önüne getirilişi sırasında ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alındıktan sonra cenaze Büyükkızılcık Camii'ne getirildi. Buradaki törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, ailesi ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törende şehidin eşi Demet Kocabaş, metanetli görünmeye çalışırken babası Mustafa ile annesi Adeviye Kocabaş ile kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Anne Adeviye Kocabaş, "Bin oğlum olsa da binini de askere gönderirim. Benim bir oğlum şehit oldu, binlerce evladım onu uğurlamaya geldi. Allah onlardan razı olsun. Vatan sağ olsun" dedi. Şehidin kardeşi İlhan Kocabaş, Tuğgeneral Kahraman Güneş'e, "Komutanım ağabeyimin yerine beni alın. Onun yarım bıraktığı görevi ben tamamlayayım" diyerek askere gitmek istediğini söyledi. Baba Mustafa Kocabaş ise 6 oğlunu da seve seve vatana feda edeceğini belirterek, "O hainlerin Allah belasını versin. Benim yavrum şehit oldu, başka ailelere ateş düşmesin. Vatan sağ olsun" diye konuştu

Şehidin törene getirilen 3 yaşındaki kızı Rümeysa ile 1 yaşındaki oğlu Muhammet Mustafa da annesi Demet'in yanından ayrılmadı. Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehit babası ve annesiyle yakından ilgilenip, onları teselli etmeye çalıştı.

İl Müftüsü Mustafa Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Bayram Kocabaş'ın cenazesi omuzlarda götürüldüğü Büyükkızılcık Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılan binlerce kişi ise sık sık PKK aleyhine slogan attı

H.Hüseyin TEMEL/GÖKSUN(Kahramanmaraş), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Annesinin Yürek Yakan Feryadı - Son Dakika


Advertisement