Şehit Uzman Çavuş Ercan'ın Adı Memleketindeki Okula Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Ercan'ın Adı Memleketindeki Okula Verildi

Şehit Uzman Çavuş Ercan\'ın Adı Memleketindeki Okula Verildi

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi'ndeki ilköğretim okuluna, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Raşit Ercan'ın adı verildi.

12.01.2012 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi'ndeki ilköğretim okuluna, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Raşit Ercan'ın adı verildi.

Çukurca'da 19 Ekim 2011 günü teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Raşit Ercan'ın adı memleketi Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi'ndeki ilköğretim okuluna verildi. Daha önce Yarımcı İlköğretim Okulu adını taşıyan okula şehit Ercan'ın adının verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, Kovancılar Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, şehit Raşit Ercan'ın ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Törende şehit Ercan'ın amcası Mikail Ercan'ın yeğeni için yazdığı şiiri, Raşit Ercan'ın yeğeni 6'ıncı sınıf öğrencisi Kader Ercan okudu. Kovancılar Kaymakamı Selçuk Arslan, şehidin ailesine seslenerek, Raşit Ercan'ın şu anda tüm milletin evladı olduğunu söyledi. Arslan, "Bu topraklarda kan dökülmemesini istiyoruz, ancak şer odakları da şunu bilmeli ki bu topraklar üzerinde göz dikenin karşısında binlerce Raşit Ercan çıkacaktır. Bu bayrağın inmemesi, ezanların dinmemesi için tüm bir millet uğrunda mücadele vermeye hazırdır. Biz şehidimizi unutmadığımızı hatırasının anısının ebediyen yaşayacağını okulumuza adını vererek gösterdik. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

İl Müftüsü Peyami Güngör'ün dua ettiği törenin ardından Vali Muammer Erol ile katılımcılar şehidin adının verildiği okulda Raşit Ercan için oluşturulan hatıra köşesini inceledi ve okulu gezdiler. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Ercan'ın Adı Memleketindeki Okula Verildi - Son Dakika


Advertisement