Şehit ve Gazi Aileleri 'Gönül Buluşmaları'nda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Şehit ve Gazi Aileleri 'Gönül Buluşmaları'nda Bir Araya Geldi

Şehit ve Gazi Aileleri \'Gönül Buluşmaları\'nda Bir Araya Geldi

Trabzon'un Sürmene ilçesinde şehit ailelerine ve gazilere yönelik 'Gönül Buluşmaları' düzenlendi.

07.03.2013 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Sürmene ilçesinde şehit ailelerine ve gazilere yönelik 'Gönül Buluşmaları' düzenlendi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık'ın katıldığı programa Garnizon Komutanı Albay İlhami Ulu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Şehit Aileleri Derneği Trabzon Şube Başkanı İsmail Karaca, EMŞAD Derneği Trabzon Şube Başkanı Songül Erdem, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile bir araya gelen Vali Kızılcık, 30 yıldır terör sorununun olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Canlarını vererek bu vatanın ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağlayan şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet diliyorum. Hayatlarının baharında canlarını veren şehitlerimizin bizlere yadigarları, emanetleri olan ailelerini asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Sizlerin mahzun olmamanız için tüm ilçelerimizde ve şehir merkezinde belli aralıklarla bu programları düzenliyoruz. Şehitlerimize layık olmaya çalışıyoruz. Bizler ne kadar bu vatan için milletimiz için hizmet etmeye çalışsak da, yaptıklarımız onların gerçekleştirdiği fedakarlığın yanında bir hiçtir. Onların emanetlerine sahip çıkmak bizim hem görevimiz hem de borcumuzdur. Bu borcumuzu onlara layık bir şekilde davranarak sizleri memnun edebildiğimiz oranda gerçekleştirmiş olacağız. Türk milleti olarak insani ve evrensel değerleri ön planda tutarak toplumsal huzurun ve barışın dünyaya örnek olacak şekilde tesis edilmesini sağlayacağız. Ülke olarak özellikle son dönemlerde başka ekonomi olmak üzere önemli gelişmeler kaydetmekteyiz. Bu gelişmeler başta milletler tarafından ilgiyle izlenmektedir. Bu sağlarken maalesef 30 yıldır karşı karşıya kaldığımız bir terör sorunu var. Bu sorunu da yüksek seciyeli milletimiz sayesinde kendi onuruna ve büyüklüğüne yaraşır adımlar atarak çözeceğiz. Bin yıldır Türk yurdu olarak bu toprakların bir miliminden dahi taviz vermeden, aksine sahip olduğu değerlerin bölgesinde ve dünyada insanlığın barışına ve huzuruna katkı sağlayacak şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacaktır."

Kızılcık, şehitlerin emanetlerinin kutsal olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İçinden geçtiğimiz bu süreç, milletimizin yüksek seciyesine ve büyüklüğüne, medeni gelişmişliğine uygun bir şekilde başarıyla sonuçlandırılacaktır. Böylece hem insanımız daha mutlu olacak hem de ulu önder Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedeflere ulaşmayı başaracağız. Şehitlerimizin emaneti bizler için kutsaldır. Onların üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Aynı şekilde gazilerimiz de böyledir. Atılmak istenen her adımın bu hassasiyet içersinde atılmak istendiğini, sizleri üzecek, mutsuz edecek hiçbir adımın Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından atılmayacağını ifade ediyorum."

Vali Kızılcık, daha sonra şehit yakınları ve gazilerle birlikte yemek yedi. Programın ardından Sema Kızılcık, şehit yakınlarına ve gazilere çeşitli hediyeler sundu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit ve Gazi Aileleri 'Gönül Buluşmaları'nda Bir Araya Geldi - Son Dakika


Advertisement