Şehitler, Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı - Son Dakika
Güncel

Şehitler, Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı

Şehitler, Ankara Cebeci Askeri Şehitliği\'nde düzenlenen törenle anıldı

Başkentte, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Askeri Şehitliği'nde tören düzenlendi.

18.03.2023 14:33  Güncelleme: 15:30

Başkentte, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Askeri Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Ankara Valisi Vasip Şahin'in katılımıyla düzenlenen törende, şehitliğe çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası Mamak İlçe Müftüsü Celil Karaca da dua okudu.

Öğretmen Yüzbaşı Mustafa Ali Andaç'ın konuşmasının ardından Vali Şahin, şeref defterini imzaladı. Şahin, deftere şunları yazdı:

"Vatanın bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güvenliğinin temini için her yerde ve her şartta görev yapan, bu uğurda canını feda eden siz şehitlerimize en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi bir kez daha sunmak için huzurlarınıza geldik. Devletimizin ilelebet payidar kalması, şanlı bayrağımızın yurdumuzun semalarında özgürce dalgalanması, ezan seslerinin minarelerden ilelebet yankılanması ve de vatan toprakları üzerinde güvenle yaşayabilmemiz için yaptığınız fedakarlıklar hiçbir şeyle ölçülmeyecek kadar ulvi ve emsalsizdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenlik güçlerimizin her mensubu emanetinize sahip çıkarak, gerektiğinde sizler gibi canını vermekten kaçınmayacaktır."

Törene katılan şehit aileleri ve yakınları da mezarları ziyaret ederek, dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu ve karanfiller bıraktı.

"Siz olmasaydınız, biz olmazdık, gelecek olmazdı"

Bazı şehit mezarlarına bırakılan oyuncak arabalar ve çocuklar tarafından yazılan mektuplar da dikkati çekti.

"Siz kahramanlar" sözüyle başlayan mektuplardan birinde, "Siz bu Türkiye'yi bize emanet ettiniz. Siz bize özgürlüğü verdiniz. Kendinizi feda ederek, şehrimizi düşmanlardan kurtardınız. Canınız uğruna savaştınız. Bir hedefiniz vardı, o da bu toprakları kaybetmemek. Siz bu toprakları kaybetmediniz, kaybettirmediniz. Siz olmasaydınız, biz olmazdık, gelecek olmazdı." ifadeleri yer aldı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfınca mevlit okutuldu.

Şehitlikte, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfınca şehitler için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

Vakıf Başkanı Gazi Lokman Aylar, burada yaptığı açıklamada, 18 Mart Çanakkale şehitlerini rahmetle yad ettiklerini belirterek, Çanakkale Savaşı'nın bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu vurguladı.

Çanakkale'yi geçilmez yapanın ataların inanmışlık ruhu ve imanı olduğunu dile getiren Aylar, "Bu vatan bize ecdadımızın emanetidir. Bizler de ecdadımızın emanetine sahip çıkmak adına her zaman ve her daim bu vatana, bu bayrağa, bu devlete, bu millete canımızı, tüm varlığımızla, bedenimizle her zaman feda etmeye hazırız. Yeter ki atalarımızın bize emanet ettiği bu toprakları şerefimizle, namusumuzla koruyalım." diye konuştu.

Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı olarak, Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için mevlit programı düzenlediklerini belirten Aylar, "Şehitlerimizi unutmadık, unutmuyoruz. Şehitlerimiz unutuldukça incinirler. Şehitler her zaman bizim kalbimizde yaşıyorlar." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler, Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı - Son Dakika


Advertisement