Şehitler Törenle Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehitler Törenle Memleketlerine Uğurlandı

Görüntü Dökümü: Tören alanından detay Şehitlerin ailesinden detay Şehitlerin öz geçmişlerinin okunması dini vecibelerin yerine getirilmesi Şehitlerin katafalktan alınıp ambulansa koyulması Ambulans ve cenaze araçlarının geçişi Sur'daki terör operasyonu Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aslan ile polis memuru Büyükpoyraz'ın cenazesi, törenle memleketlerine uğurlandı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan ve polis memuru Mustafa Büyükpoyraz için tören düzenlendi.

04.02.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Tören alanından detay

Şehitlerin ailesinden detay

Şehitlerin öz geçmişlerinin okunması dini vecibelerin yerine getirilmesi

Şehitlerin katafalktan alınıp ambulansa koyulması

Ambulans ve cenaze araçlarının geçişi Sur'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aslan ile polis memuru Büyükpoyraz'ın cenazesi, törenle memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan ve polis memuru Mustafa Büyükpoyraz için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Şehit polis memuru Büyükpoyraz'ın parkesini giyen oğlu İbrahim ile kardeşi Şenol güçlükle ayakta durabildi.

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Çelikkollu, şunları kaydetti:

"Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

Daha sonra şehit Aslan'ın naaşı Mersin'e, şehit Büyükpoyraz'ın cenazesi ise Ankara'ya uğurlandı.

Törene, Vali Vekili Mehmet Demir, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Hava Albay Servet Emeksiz de katıldı.

Şehitler Törenle Memleketlerine Uğurlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler Törenle Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement