Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Çankırı'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolaysıyla düzenlenen programda, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazısı şiir okudu.

19.03.2016 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolaysıyla düzenlenen programda, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazısı şiir okudu.

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince organize edilen ve Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Vali Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve diğer ilgililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasında Türkiye birincisi olan Osman Uslu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, Vali Vahdettin Özcan, gelen istek üzerine Arif Nihat Asya'nın "Bir bayrak rüzgar bekliyor" şiirini okudu.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğunu ifade ederek, İstiklal Marşı'nın bir bölümünü katılımcılarla paylaştı.

Filiz, Ankara'daki terör saldırısında Çankırı'nın üç şehidi bulunduğunu anımsatarak, "Geçen hafta Çankırılı üç şehidimizi gömdük. Biri Feyza kızımız. Sırf başında başörtü var diye malum bir basın 'İyi ki ölmüş' diyor. Ölmüş bir insana, şehide yapılanı biz kınadık. Bunların şehide de saygısı yok" dedi.

Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynanmak istediğini vurgulayan Filiz, "Dün Çanakkale idi bugün Çanakkale'den farklı değil. O gün yedi düvel ülkenin etrafını sarmıştı, bugün de sardılar" diye konuştu.

Programda, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiirini, Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazısı ise kendisinin kaleme aldığı "Şehitten şehide" şirini okudu.

Program, Çanakkale Zaferi'ne ilişkin türkülerin söylenmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement