Şehitlerin İsimlerinin Verildiği "Z Kütüphaneler" Hizmete Açıldı - Niğde/trabzon/ - Son Dakika
Güncel

Şehitlerin İsimlerinin Verildiği "Z Kütüphaneler" Hizmete Açıldı - Niğde/trabzon/

Şehit polis memuru Nurettin Tekin, şehit özel harekat polisi Necmi Çakır ve şehit Bekçi İsa Budak'ın isimleri verilen "Z Kütüphaneler" hizmete açıldıNiğde'de Çiftlik İmam Hatip Ortaokulu'nda, şehit polis memuru Nurettin Tekin adına oluşturulan "Z Kütüphane" törenle açıldı.

07.02.2018 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit polis memuru Nurettin Tekin, şehit özel harekat polisi Necmi Çakır ve şehit Bekçi İsa Budak'ın isimleri verilen "Z Kütüphaneler" hizmete açıldı

Niğde'de Çiftlik İmam Hatip Ortaokulu'nda, şehit polis memuru Nurettin Tekin adına oluşturulan "Z Kütüphane" törenle açıldı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2016'da, polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Nurettin Tekin adına, Çiftlik İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan kütüphanen açılışı için tören düzenlendi.

Törende konuşan Niğde Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, "Z Kütüphane" ile geleceğin teminatı çocuk ve gençlerin sosyal gelişimine katkıda bulunmayı, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Aylanç, "Gençlerimizin öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, tarih bilinci ile geçmişimizden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürümeleri amaçlanmıştır. Ayrıca 81 ilde kurulan zenginleştirilmiş kütüphanelere şehitlerimizin adları verilmiştir." dedi.

Konuşmanın ardından kütüphane hizmete açıldı.

Törene, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Çiftlik Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı Serkan Güzel, şehidin annesi Zöhre Tekin, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Z Kütüphaneler", zeka oyunları, okuma ve dinlenme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabileceği, taşınabilir rafları, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarları, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekanlar şeklinde tasarlanıyor.

-Trabzon

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekiplerince Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu binasında hazırlanan "Z" kütüphane, hizmete açıldı.

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, açılışta yaptığı konuşmada, güvenliğin, özel ve önemli bir hizmet alanına girdiğini belirterek, "Polisliğin temel görevi toplumda huzur ve güven ortamını tesis etmektir. Modern polislik anlayışında da vatandaşın destek ve yardımı alınmadan polisin başarılı olamayacağı açık ve kesindir." dedi.

Amaçlarının toplumda kendine güvenen, iletişimden korkmayan, hızlı öğrenme kabiliyeti olan, okuma alışkanlığı kazanmış, tarihi ve kültürel bilgi sahibi, araştırma yapabilen ve milli kimlikle aidiyet duygusu gelişmiş, bulunduğu topluma fayda sağlayacak nesillerin yetişmesi olduğunu vurgulayan Çevik, şunları söyledi:

"Yapmış olduğumuz bu ve bunun gibi projelerle çocuklarımızın suç ve suç ortamından uzak kalmalarını sağlayarak onları kendileri için daha verimli alanlara yönlendirmektir. Yapılan bu çalışma ile çocuk ve gençlerimizi kitap ve kütüphane ile buluşturup aynı zamanda kahraman şehidimiz özel harekat polisi Necmi Çakır'ın isminin yaşatılmasını sağlamış olmaktayız. Aziz şehidimizi bu vesileyle saygıyla yad ediyorum."

Açılışa, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, şehit Çakır'ın babası Fahri Çakır ve annesi Nuriye Çakır, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar da katıldı.

Açılışın ardından Çevik ve beraberindekiler, "Z" kütüphanede öğrencilerle sohbet ederek satranç oynadı.

Bitlis

Mutki ilçesinde 1991 yılında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Bekçi İsa Budak'ın adı kütüphaneye verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Mutki Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yaptırılan Z-Kütüphane açıldı.

Açılışta konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, ilk emri "Oku" olan bir dinin mensubu olarak böyle bir projenin açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu tür projelerin hayata geçirilmesinin gerek il gerekse ülke açısından önemli olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu projenin hayatta geçirilmesini çok anlamlı buluyorum. Bu şehir, medeniyet, kültür ve tarihi derinlikleri çok eskiye dayanan bir yerdir. Yüzyıllardır ilim ve irfanın merkezi olmuştur. O dönemin ilim ve irfan merkezi olan bu kentte başta tarihe meydan okuyan medreselerimiz var. İlçemizdeki Ohin Medresesi ülkemiz ve bölgemizin her yerine ilim ve irfan yaymıştır. Bitlis'in tarih ve medeniyetine duyduğum hayranlık ve saygı her gün artıyor."

İl Emniyet Müdür Yaman Ağırlar ise, Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ilde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlükleri vasıtasıyla Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekli Programı çerçevesinde zenginleştirilmiş kütüphane projesi hayata geçirildiğini bildirdi.

Ağırlar, "Bu projeleri geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerimizin sosyal hayatlarına katkı sunmak ve topluma faydalı birey olmaları hedeflenmiştir. Gençlerin verimli zaman geçirmelerini sağlamak suç ortamından uzak tutmak tarihi bilincinden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürümeleri amaçlanmıştır." diye konuştu.

Şehit Budak'ın oğlu Özen Budak, Ağırlar'a hediye taktim etti.

Açılışa, AK Parti İl Başkan Nasrullah Tanglay, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Şehit Budak'ın ailesi, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Şehitlerin İsimlerinin Verildiği "Z Kütüphaneler" Hizmete Açıldı - Niğde/trabzon/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerin İsimlerinin Verildiği 'Z Kütüphaneler' Hizmete Açıldı - Niğde/trabzon/ - Son Dakika


Advertisement