Selçuk, Okullaşma Yönünde Hızla İlerliyor - Son Dakika
Güncel

Selçuk, Okullaşma Yönünde Hızla İlerliyor

Selçuk Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği genel kurulu yapıldı

25.12.2015 14:26

Okul Binasında yapılan ve tek listeyle gidilen genel kurul toplantısında Mevcut Başkan Remzi Çelikel yeniden Selçuk Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Başkanlığına seçildi. Selçuk'un bir Üniversite kenti olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, genel kurulda yaptığı konuşmasında üniversiteli öğrenciler için Yurt yapılacağını söyledi. Başkan Bakıcı, ayrıca Üniversitenin Selçuk'a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Divan Başkanlığını Mehmet Durmuş'un yaptığı Genel Kurul Toplantısına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başta olmak üzere; Başkan Yardımcıları Ali Karakurt, Yılmaz Çırak, Selçuk Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çelikel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı mahalle Muhtarları ile dernek üyeleri
katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu binasında gerçekleşen ve tek liste ile gidilen seçimler açık oylama ile gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan toplantı gündem maddeleri ile devam etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulunun Selçuk'a kazandırılması adına büyük gayret gösteren isimlerden biri olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk'ta Yüksekokulun kurulması isteği her zaman gönüllerde ve akıllarda olduğunu, bunu da 2012 yılında kurulan Yüksek Öğrenimi Destekle Derneğinin girişimleri ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Derneğin en büyük faaliyetlerinden birinin şu anda hizmette olan Meslek Yüksek Okulunun burada kurulması ile ilgili kararın alınması olduğunu, bu çalışmanın da Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneğinin çabasıyla olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı, bu anlamda derneğin kurulmasında en büyük desteği sağlayan AK Parti İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu başta olmak üzere yine bu girişimde büyük çaba gösteren ve olağanüstü bir destek veren Selçuk Eski Kaymakamı Sayın Aziz İnci'ye ve emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ettiğini belirtti.

Hedef 1800 öğrenci

6 Program öngörülen Efes Meslek Yüksek Okulunda şu anda 3 programın açıldığını belirten Başkan Bakıcı, 6 programın da önümüzdeki dönemde açılmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.
Her bölüme 60 öğrenci alınacağını belirten Başkan bakıcı;"Okulumuzda her bölüme 60 öğrenci alınacak. Öncelikle 6 programın önümüzdeki dönemde açılmasını sağlayabilirsek büyük bir başarı elde etmiş olacağız. İlk olarak 360 öğrencimiz eğitime başlayacak. Kısa zaman içinde programların ikinci öğretimini de açmak istiyoruz. Hedefimiz zaman içerisinde 1800 civarında öğrenciyi okutmak ve Selçuk'ta barındırmaktır. Bunu sağladığımızda Selçuk önemli bir ivme kazanır" diye konuştu.

Öğrenci Yurdu şart

Öğrenciler için Yurt yapılması konusundaki soruları yanıtlayan ve bu konuda Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü ile çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Bakıcı, şunları kaydetti: "Bu konuda Kredi Yurtlar Bölge Müdürümüz Yakup Karaca ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu bağlamda da hızlı bir şekilde burada Kredi Yurtlara bağlı Öğrenci Yurdun yapılmasını öngörüyoruz. Bununla ilgili yer arayışlarımız sürüyor. Hepimizin bildiği gibi Selçuk'umuz gerçekten Arkeolojik ve Doğal sit alanı içerisinde çevrilmiş vaziyette. Böyle büyük sayıda arazilere sahip değiliz. İmar sınırları içerisinde 5-6 dönümlük bir arazi bulmak kolay olmuyor bizim için. Bununla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz ve yeri belirledikten sonra da hızlı bir şekilde Yurdun yapılmasını sağlayacağız. Çünkü öğrenciler okul seçerken özellikle kalıcı bir yurdu var mı, yok mu diye bakıyorlar ve tercihlerini de buna göre yapıyorlar. Bu nedenle Yurt konusu önemlidir"

THK Üniversitesi için kampüs

Selçuk'un Üniversite kenti olması yönünde ortak kazanımlar elde ettiklerini ve bu konudaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Bakıcı, Türk Hava Kurumu (THK) Meslek Yüksek Okulunun ve Hava Ulaştırma Fakültesi ile birlikte diğer bölümlerinin de buluşması için gayret içerisinde olacaklarını, bunun için Belediye olarak gerekli desteği vereceklerini kaydetti.

THK Üniversitesi için yapılması planlanan Kampüs için yer belirle çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanacağını kaydeden Başkan Bakıcı, "Kampüs için yer belirleme çalışmalarımız hemen hemen oluştu diyebilirim. Türk Hava Kurumu Üniversitesini burada kalıcı yapmamız gerekiyor" dedi.

THK Selçuk Şubesi yeniden açılacak

Geçtiğimiz günlerde Selçuk'a gelen Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan ile bir dizi görüşmeler yaptığını ve yapılan görüşmeler çerçevesinde Selçuk Belediyesi olarak gerekli tüm desteği vereceklerini, bu konuda ortak noktada buluştuklarını kaydeden Başkan Bakıcı; "Ortak noktalardan bir tanesi de Selçuk'ta kapanan Türk Hava Kurumu şubesinin yeniden açılmasına yönelikti. Selçuk Belediyesi olarak bu konuya da destek veriyoruz ve Türk Hava Kurumunun kapanan şubesinin Selçuk'ta açılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Remzi Çelikel, Halil Düztaş, Nurhan Yetiz, Hasan Ali Albeyoğlu, İrfan Yıldız, Metin Çıtak, Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Mehmet Ali Tıraş ve Aziz Caner İnce..

Yönetim Kurulu Yedek: Betül Öner, Osman Günaydın, Turan Bulgurcu, Adem Yılmaz, Orhan Karagüzel, Mehmet Ali Okumuş, İbrahim Arık, Ali Çetinsebeş, Hasan Tankaş.
Denetleme Kurulu: Sabahattin İzcioğlu, Akın Akbıyık, Yaşar Yılmaz… Denetleme Kurulu Yedek: Nihat Özkan, Günkar Karaman ve İbrahim Akgün…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selçuk, Okullaşma Yönünde Hızla İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement