Selçuklu'dan Yaşlılar Haftası Programı - Son Dakika
Yerel

Selçuklu'dan Yaşlılar Haftası Programı

Selçuklu\'dan Yaşlılar Haftası Programı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen programda yaşlılarla bir araya geldi.

19.03.2014 14:46

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen programda yaşlılarla bir araya geldi.

Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, Konya Huzurevi Müdür Yardımcısı Hasan Güven ve Selçuklu Belediyesi tarafından evde bakımları gerçekleştirilen hasta ve yaşlılar, emekliler lokalinden yararlanan yaşlılar ile huzurevinde kalan yaşlılardan oluşan 200 misafir katıldı. Yaşlılarla tek tek görüşen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, onlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Selamlama konuşması yapan Başkan Altay, "Bundan 5 yıl önce güler yüzlü, güvenilir, gayretli belediyecilik anlayışıyla her yaş grubundan insana hizmet etmek için yola çıktık. Bu sürede hem emeklilerimiz, hem yaşlılarımız, hem de çocuklarımız için önemli projeler hayata geçirdik. Bugün burada sayısı 7'ye ulaşan emekli lokallerimizdeki yaşlılarımızın hazırladığı bir sosyal etkinliği hep birlikte izleyeceğiz. Kendilerine teşekkür ediyorum, hayatlarının bu döneminde bizimle birlikte sosyal hayata katıldıklarından dolayı onları kutluyor, ayrıca programa katkılarından dolayı Gecekondu Tiyatro Topluluğuna ve ilahi koromuzu çalıştıran hocamız Mevlüt Güler'e teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Merkezi'nde çalışan arkadaşlarımıza iletiyorum. Cansiperane ve büyük aşkla çalışıyorlar. Ama en büyük teşekkür sizlere, buraya gelerek bizleri mutlu ettiniz" dedi.

Selçuklu Belediyesi'ne bağlı emekli lokallerinden hizmet alan yaşlıların oluşturduğu "Emekliler İlahi Korosu" salondan büyük alkış aldı. 2 ay boyunca Selçuk Üniversitesi Gecekondu Tiyatro Topluluğu tarafından çalıştırılan Yaşlı Tiyatrosunun sergilediği "Bizim Köy" isimli oyunda büyük beğeni topladı. Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Merkezi çalışanlara davetlilere kırmızı karanfil dağıtırken Selçuklu Belediyesi'nden evde yaşlı bakım hizmeti alan yaşlıların hayatlarından kesitlerin yer aldığı "Dünden bugüne hayat" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

EVDE YAŞLI BAKIM MERKEZİ YAŞLILARIN 7/24 YANINDA

Selçuklu Belediyesi 2010 yılında sosyal ve ekonomik durumu iyi olmayan yaşlılara yönelik olarak 'Evde Yaşlı Bakım Merkezi'ni kurdu. 2010 yılında 30 yaşlıya hizmet veren birim bugün 250 yaşlıya hizmet veriyor. 60 yaş üstündeki yaşlıların kişisel temizlik, ev temizliği, küçük onarım, tadilat işleri ve gidecekleri yerlere kadar refakat edilmesi gibi ihtiyaçları yaşlı bakım merkezinde yer alan iki ekip tarafından karşılanıyor. Ayrıca birim hemşiresi tarafından yaşlıların kolesterol, tansiyon ve kısmı sağlık hizmeti karşılanıyor. Piknik, gezi ve ev ziyaretleri gibi sosyal ve kültürel hizmetler de evde yaşlı bakım merkezi tarafından veriliyor. Selçuklu Belediyesi; emekliler konağı, yaşam merkezleri ve sosyal etkinliklerle yaşlıların yaşamlarını daha mutlu ve huzurlu geçirmelerine katkıda bulunuyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu'dan Yaşlılar Haftası Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement