Selçuklu İlçesi Stratejik Gelişme Komisyonu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Selçuklu İlçesi Stratejik Gelişme Komisyonu Toplandı

Selçuklu İlçesi Stratejik Gelişme Komisyonu Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır başkanlığında toplandı.

21.03.2012 18:26

Selçuklu İlçesi Stratejik Gelişme Komisyonu Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır başkanlığında toplandı.

TR 52 (Konya-Karaman) Bölgesini kapsayan 2014-2023 Bölge Planı'nın hazırlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında, İlçe Stratejik Raporu'nun hazırlanması çalışmalarını yürütmek üzere yapılan ilk toplantıda komisyonu oluşturulmuştu.

Komisyon üyeleri; Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Başarakavak Belediye Başkanı Ali ihsan Özcan, Sızma Belediye Başkanı Mehmet Dığrak, Tepekent Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Karsavuran, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Gürbüzer ve 15 diğer üyeden oluşuyor.

Selçuklu Kaymakamlığı'nda gerçekleşen toplantıda, İlçe Stratejik Gelişme Komisyonu üyelerine, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) uzman personeli tarafından sunum yapıldı.

Sunumda ilçenin öncelikli ihtiyaçları, eksikleri ve hayata geçirilmesi düşünülen projelerinin belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

MEVKA Uzmanı Yasemin Karadeniz Yılmaz, 2023 yılında Selçuklu'da hayata geçmesi istenen çalışmalar ve projeler için öncelikle komisyon tarafından raportör tayin edilmesi ve ajans uzmanlarınca sorun analizi yapılması gerektiğini vurguladı.

MEVKA uzman personeli tarafından bilgilendirilen komisyonun, 12 Nisan 2012 günü toplanmasına karar verildi.

Nisan ayında toplanacak olan komisyonda, sorun analizi için çalışmanın tamamlanması, ilçenin doğal, kültürel, sektörel gibi öne çıkan özelliklerinin belirlenerek, ilçeyi diğer ilçelerden ayıran özelliklerinin tespit edilmesine yönelik çalışma yapılmasına karar verildi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuklu İlçesi Stratejik Gelişme Komisyonu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement