Şemsiler'de Görkemli Mahalle Evi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Şemsiler'de Görkemli Mahalle Evi Açılışı

Şemsiler\'de Görkemli Mahalle Evi Açılışı

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından 'Her Semte Bir Mahalle Evi' sloganı ile sürdürülen mahalle evleri projesi kapsamında Şemsiler Mahalle Evi hizmete girdi.

12.04.2012 15:02

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından 'Her Semte Bir Mahalle Evi' sloganı ile sürdürülen mahalle evleri projesi kapsamında Şemsiler Mahalle Evi hizmete girdi.

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ahmet Gezer, BDP Yenişehir İlçe Eş Başkanları Nihat Yıldız, Ayfer Bakır, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, sendika başkanları, sivil toplum kurumlarının temsilcileri ve ABD'nin Californiya kentinden Global For Women organizasyonuyla Diyarbakır'a gelen ve 31 kişiden oluşan Amerikan heyetinin katılımıyla halkın hizmetine açıldı. Halayların çekildiği açılış töreninde Yenişehir Belediyesi Ben U Sen Eğitim Destek Evi çocuk korusu birbirinden güzel türküler okurken kadınların çektiği zılgıtları ilk kez gören Amerikan heyeti çekim yaparak kayıt altına aldı. Son üç yıl içerisinde Aziziye, Gürdoğan, Toplukonut, Dökmetaş, Güzelköy, Şemsiler, Üçkuyular ve Yolatı Mahalle Evi olmak üzere 7. mahalle evini halkın hizmetine açan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Şemsiler Mahalle Evi'nin açılışında yaptığı konuşmada halka hizmeti kutsal saydıklarını söyledi.

Kurbanoğlu, "Halkımız Mahalle Evleri projemize önem vermektedir. Mahalle sakinleri bu çalışmanın tüm semtlerde yapılmasını bizden talep etmektedir. Halkımızın bu istemini yerine getirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz her mahalleye bir mahalle evi yapmaktır. Bu hedefimizi yakalamış bulunmaktayız" dedi. Yurttaşların mahalle evlerinde toplanıp mahallenin sorunlarını tartıştıkları ve etkinlikler düzenlediklerini belirten Kurbanoğlu, "Mahalle evlerimiz, çok amaçlı sosyal mekanlar olup, mahalle evlerinin yönetimini yurttaşlar kendileri belirlemektedir. Mahalle evleri projemizin temel amacı mahalledeki sorunların belediye yönetimine aktarılması ve halkın kendi etkinliklerini kendi mahallesinde yapabilmesinin önünü açmak, belediye yönetimine halkı katmak ve yerinde yönetim ilkesini sonuna kadar uygulamaktır. Bu çalışmamız siyasal anlayışımızın yerelde yönetim ilkesinin bir gereğidir. Halkımız, mahalle evleri aracılığıyla yönetimimize daha etkin katılabilmektedir" diye konuştu.

Açılış töreni, katılımcıların Mahalle Evi'nin açılış kurdelesini hep birlikte kesmesiyle son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şemsiler'de Görkemli Mahalle Evi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement