Sendikalardan Belediye-İş'e Destek - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Belediye-İş'e Destek

Sendikalardan Belediye-İş\'e Destek

BALIKESİR Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (BASKİ) çalışan Belediye-İş üyelerinin, baskı ve sürgünle sendikadan istifa ettirilip, Hizmet-İş'e üye olmaya zorlandığını belirten TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar, bu duruma tepki gösterdi.

13.12.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (BASKİ) çalışan Belediye-İş üyelerinin, baskı ve sürgünle sendikadan istifa ettirilip, Hizmet-İş'e üye olmaya zorlandığını belirten TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar, bu duruma tepki gösterdi.

TÜRK-İŞ'e bağlı Harb-İş, Teksif, Tes-İş, Yol-İş, Türk Metal, Petrol-İş, Şeker-İş, Maden-İş, Tümtis sendikalarının başkanları bugün Harb-İş Sendikası'nda bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundu. Toplantıya Belediye-İş Şube Başkanı Yüksel Özden'le yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Türk-İş İl Temsilcisi ve Harb-İş Şube Başkanı Ahmet Demirer, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Daha önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde sergilenen hukuksuz sendika değiştirme baskısı, bugün BASKİ'de tehdit ve sürgünle devam ediyor" dedi. Demirer, BASKİ işçilerinin Belediye-İş'ten istifa etmeye ve Hizmet-İş sendikasına üye olmaya zorlandığını öne sürdü.

Belediye ve BASKİ yetkililerinin işçiye yönelik uyguladığını belirttiği baskı ve tehditlerle açıkça suç işlediğini iddia eden Başkan Demirer, Türk Ceza Kanunu'nun 117. maddesine göre, bir kişiyi bir sendikaya üye olması ya da olmaması amacıyla cebir veya tehdit kullanan kişinin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası alabileceğini vurguladı. Demirer açıklamasında şöyle dedi:

"Halkın oylarıyla seçilen, demokratik sistemin kalbinde yer alan kurumlar olan yerel yönetimlerin, işçilerin demokratik iradelerine saygı duymamaları kabul edilemez. Sendika değişikliği için baskı yapılması, işini ve ekmeğini korumaktan başka amacı olmayan işçiye karşı yapılan bir zulümdür, insanlık suçudur. Belediye başkanlarının ve bürokratların desteğiyle sendikacılık yapanlar, 'yandaş' sendikacılığın çıkar yol olmadığını, işçi sınıfı tarafından kabul görmeyeceğini bilmelidir. Bizler, Balıkesir'de bulunan Türk-İş'e bağlı sendikalar olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve BASKİ yetkililerini, yaptıkları yanlıştan geri dönmeye, hukuk dışı sendika değiştirme baskısını durdurmaya, tarafsızlığa, hakkaniyete, adalete ve hukuka saygıya çağırıyoruz. Belediye işçilerinin yaşadıkları açık hak ihlalleri sadece Belediye-İş'in değil, bizlerin de meselesidir; bu duruma asla seyirci kalmayacağız."

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Belediye-İş'e Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement