"Şer Ekseninden Gece Masalları" - Son Dakika
Güncel

"Şer Ekseninden Gece Masalları"

"Şer Ekseninden Gece Masalları"

Şer Ekseninden Gece Masalları" filmi 17 Ekim Çarşamba günü gösteriliyor.

12.10.2012 16:42

"ŞER Ekseninden Gece Masalları" Filmi Levent Kültür Merkezi'nde

"Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliği kapsamında, George Bush'un 2002 yılında Kuzey Kore, Irak ve İran için ortaya attığı "şer ekseni" kavramına masal dünyasından eleştirel bir bakış sunan "Şer Ekseninden Gece Masalları" filmi 17 Ekim Çarşamba günü gösteriliyor.

Beşiktaş Belediyesi'nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliğinin 4. sezonu, 10 Ekim 2012 Çarşamba günü, yönetmenliğini Soner Yalçın'ın üstlendiği "Menekşe'den Önce" belgeselinin gösterimiyle başladı.

Etkinliğin ikinci haftasında Danimarka yapımı "Şer Ekseninden Gece Masalları" filmi 17 Ekim 2012 Çarşamba günü izleyiciyle buluşacak. Filmin yönetmeni Vibeke Bryld kamerasını George Bush'un deyimiyle "dünya barışına tehdit oluşturan şer eksenindeki" üç eve yöneltiyor. Kuzey Kore, Irak ve İran'daki evlerde anlatılan üç çocuk masalı, yönetmenin "şer ekseni" kavramına getirdiği eleştirinin ana iskeletini oluşturuyor. Belgeselin ardından düzenlenecek söyleşi bölümünün konuğu Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek olacak.

"Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliği, 24 Ekim 2012'deki resmi tatilin ardından 31 Ekim 2012'de "Çay ya da Elektrik" isimli Belçika- Fas ortak yapımı belgeselle devam edecek.

17 Ekim 2012, Çarşamba, 19:00

ŞER EKSENİNDEN GECE MASALLARI

GODNATHISTORIER FRA ONDSKABENS AKSE

Danimarka/ 2011/ 23'/ BetaCam/ 16:9/ Renkli/ Korece-Arapça-Farsça/ Türkçe Altyazılı

Yönetmen: Vibeke Bryld

Konuk: Özcan Yüksek, Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni

Yapımcı: Anna-Maria Kantarius

Görüntü Yönetmeni: Adam Morris Philp, DFF

Kurgu: Esra Geelmuyden Pertan

Metin Yazarı: Tobias Hylander

Ses: Peter Albrechtsen

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Şer Ekseninden Gece Masalları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement