SERKA, Iğdır'a Hayvan Hastanesi Yapacak - Son Dakika
Sağlık

SERKA, Iğdır'a Hayvan Hastanesi Yapacak

SERKA, Iğdır\'a Hayvan Hastanesi Yapacak

Serhat Kalkınma Ajansı, Iğdır'a hayvan hastanesi kurmak için Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile sözleşme imzaladı.

15.11.2013 09:50  Güncelleme: 10:14

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta faaliyet yürüten SERKA, 2013 yılı güdümlü proje desteği kapsamında Iğdır'a 2 milyon 376 bin liralık hayvan hastanesi kuracak. 17 ay sürecek olan projenin yüzde 75'ini SERKA, yüzde 25'ini ise proje ortağı olan Iğdır İl Özel İdaresi karşılayacak. Bölgede yürütülen hayvancılık faaliyetlerinin gelişmesi ve istenen düzeye gelmesi için önemli olan suni tohumlama, aşılama ve hastalıklarla mücadele programlarını etkin bir şekilde uygulayabilecek, ildeki 125 bin büyükbaş hayvan ve 595 bin küçükbaş hayvanda görülebilecek hastalıklarla mücadele ederek hastalıklardan kaynaklanan ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilen proje için Serhat Kalkınma Ajansı ile Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı. SERKA'nın Kars'taki merkezinde düzenlenen imza törenine SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan ile Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Eraslan katıldı.

ÖZDOĞAN: ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK

SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan, faaliyete geçtikleri 2010 yılının Nisan ayından bu zamana kadar Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde sosyal ve ekonomik kalkınma açısından önemli denebilecek projelere imza attıklarını belirterek, şunları söyledi: "Öncelikle özel sektöre ve kamu kurumlarına önemli hibe destekleri verdik. İş geliştirme açısından, alt yapı açısından bununla birlikte teknik destek projeleriyle kurumsal kapasitelerin artırılması ve projeyi yazma ve yürütme noktasında da önemli faaliyetlere imza attık. Bizim destek mekanizmalarımız için de güdümlü proje desteği adında bir desteğimiz daha var. Bu desteklerle de bölgemizdeki stratejik ve başat denilebilecek sektörlerin önünü açmak amacıyla, ayrıca sosyal kalkınmaya da doğrudan etki edebilecek faaliyetler aracılığıyla bölgemiz kalkınmasına destek olmayı amaçlamaktayız. Iğdır'da bir Hayvan Hastanesi kurulmasıyla bölgedeki küçük ve büyükbaş hayvancılığa yönelik hastalıklarla mücadele edilecek, gerekli tedbirler alınacak ve bu konuda yaşanan ekonomik kayıpların önüne geçilecek."

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan da, Iğdır'ın Hayvan Hastanesi eksikliğini SERKA ile giderdiklerini belirtti. SERKA'nın güdümlü projesi kapsamında kabul ettiği Hayvan Hastanesi projesini 17 ay içerisinde tamamlayarak yetiştiricilerin hizmetine sunmayı planladıklarını belirten Eraslan, "Hastanemiz özellikle sığır yetiştiriciliğinde ve koyun yetiştiriciliğinde büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Ayrıca projemizde bir de çiftçi eğitim merkezi bulunmaktadır. Bu çiftçi eğitim merkezinde hayvan yetiştiricilerimizin bilgi eksikliği giderilecek. Ülkemiz çapında konusunda uzman kişileri misafir edeceğiz. Onlardan konferanslar, kurslar düzenleyerek hayvan yetiştiricilerimizin daha iyi seviyelere gelmesine katkıda bulunacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Özdoğan ile Eraslan hayvan hastanesi projesinin sözleşmesine imza attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık SERKA, Iğdır'a Hayvan Hastanesi Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement