Seydişehir Belediyesi Çalışan Gazeteciler Gününe Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Güncel

Seydişehir Belediyesi Çalışan Gazeteciler Gününe Ev Sahipliği Yaptı

Seydişehir Belediyesi Çalışan Gazeteciler Gününe Ev Sahipliği Yaptı

10 ocak Çalışan Gazeteciler Günü Seydişehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde SeydişehirBelediyesi-Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Müzesinde düzenlenen programla kutlandı.

13.01.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Müzesinde Ev Sahipliği Yaptı

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Emniyet Müdürü Ali Gürbunar, Baro Temsilcisi Mehmet Koyuncuoğlu, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör,Belde Belediye Başkanları,Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları,Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Basın Mensuplarının yanı sıra Konya Basın Konseyi Başkanı Ömer Kara ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Gürbüz'ün katıldığı program yüksek katılımı ile dikkat çekti.

Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür-Sanat Evinin muhteşem atmosferinde gerçekleştirilen programda davetlilere Geleneksel Türk Mutfağından arabaşı ikram edildi.Belediye Başkanı Abdulkadir Çat davetlilere Seydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür -Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini gezdirerek eserler hakkında bilgi verdi.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat yaptığı konuşmada "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile gazetecilere belli ölçülerde imkân sağlaması dolayısı kutlandığına vurgu yaparak, Gazetecilerin bu özel günlerini kutladı.Başkan Çat;"Bu önemli gün dolayısı ile burada siz değerli konuklarımızla bir arada olmak istedik. Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için sizlere en derin en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum; diyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:"Demokrasinin olmazsa olmazı olan vatandaşların bağımsız, bağlantısız haber alma hürriyetine erişmelerine vesile olan gazetecilerimizin günümüzde yaşadıkları sıkıntıları, başlarına gelen handikapları hepimiz biliyoruz. Maalesef ki ülkemizin bu gün dünya ölçeğinde gazetecileri en fazla hapiste olan bir ülke olarak tanınmaktan duyduğumuz üzüntüyü bir yurttaş olarak ifade etmek istiyorum. Temel amacı vatandaşlarımızın doğru, güvenilir ve bağımsız haber alma hakkı olan ve cezaevinde olan tüm gazetecilerimizi de burada saygı ile anıyorum.

Hakikaten arzu edilen ileri demokrasinin ülkemizde bir an önce mevcudiyet bulması, memleketimizin artık bu tür çalkantılardan çıkması, ülkemizin iktisadi, sosyal ve siyasal alandaki başarılarının dünya standartlarına kavuşması en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 yıldır geleneksel olarak devam eden Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen bu günü, bun dan sonra gazetecilerin üzerindeki baskıların, yıldırma politikalarının, ticari işletmelerinin batırılma tehlikelerinin ortadan kalktığı bir gün olarak hep birlikte kutlamayı yürekten arzu ediyorum.Basınımızın değerli mensuplarının Gazeteciler Gününü kutluyorum" dedi.

Konya Basın Konseyi Başkanı Ömer Kara yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Abdulkadir Çat' a böyle bir organizasyona yardımcı olduğu için teşekkür ederek "10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanıyor. Ancak günümüzde objektif gazetecilik neredeyse yok denilecek seviyeye gelmiş durumda. Ülkenin gelişmesi, demokratik olması ile alakalı dördüncü güçtür basın. Günümüzde maalesef hem imkanların kısıtlı olması, hem basın kuruluşlarının ticari işletme mantığıyla işletilmesi dolayısıyla gazetecilik istediğimiz seviyede yapılamıyor. İnşallah bu konuda okurlarımızın, halkımızın ve sizlerin desteği ile önümüzdeki günlerde daha demokratik, daha objektif basın kuruluşlarına hep birlikte kavuşacağız" dedi.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam ise "Geleneksel olarak 10 yıldır bu önemli günde arabaşı geleneğini sürdürüyoruz.Bu yılki toplantımızın diğer bir farkı ise Sayın Belediye Başkanımız Abdulkadir Çat'ın bu güzel yerde bizleri konuk etmesidir.Kendisine teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:"Gazeteci Özgürlüğü ölçüsünde hizmet verebilir.O nedenle Gazetecilerin özgür çıkabilmesi için ekonomik imkanlarının da olması gerekir .Oysa yerel basının değil imkanlarının iyi olması önünü bile görememektedir.Yerel Basın yaşatılmak isteniyorsa yerel dinamiklerin bu hassasiyeti göstermesi elzemdir.Umarım çalışan gazeteci arkadaşlarımızın adına gelişen bu tablo tersine döner.Bu günümüz bu anlamda gelişmelerin olmasına vesile olur.Eğer yerel basın yaşamaz ve özgür olmazsa şu günlerde yaşadığımız hukuk çıkmazı adalet anlayışı gibi bir kaos yaratır". Saylam ayrıca basının devlet işeyişinde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olduğunu vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seydişehir Belediyesi Çalışan Gazeteciler Gününe Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement