Şeyh Ahmed Yasin İçin Okuma Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Şeyh Ahmed Yasin İçin Okuma Kampanyası

Şeyh Ahmed Yasin İçin Okuma Kampanyası

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şubesi Şeyh Ahmed Yasin için okuma kampanyası başlattı.

04.08.2014 12:08

İHH Şanlıurfa Şubesi Şeyh Ahmed Yasin için okuma kampanyası başlattı. İntifadanın ne olduğunu anlatmak için böyle bir kampanya başlattıklarını kaydeden İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Atila haksızlık karşısında nasıl dik durulması gerektiğini gençlere öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila "Şanlıurfa İHH olarak, Siyonist İsrail uykularını kaçıran İntifada'nın öncüsü Şehid Şeyh Ahmed Yasin'in hayatının romanlaştırıldığı Pîr-i İntifada kitabını okuma kampanyası başlattık. Kitap derneğimizde mevcut olup okumak isteyen kardeşlerimize ücretsiz verilecek" dedi.

Bu kampanyayla ilgili amaçlarını anlatan Atila, "Gençlerimizin ailelerimizin ve çocuklarımızın Filistin ve Mescidi Aksa davamızı daha iyi öğrenmelerini, İntifadanın, direnişin, mukavemetin ne olduğunu,

aslında Siyonistlerin ne kadar da korkak olduklarını, bizler Allah yolunda mücadele etmemek için basit bahanelerin arkasına sığınırken, boyundan aşağısı felçli bir insanın bile Allah yolunda neler yapabileceğini, zalimlere müstekbirlere karşı nasıl dik durabileceğini, bir ömür boyu Allah'ın davasını omuzlayanların akıbetinin şehadetle nasıl taçlandırılacağını göstermek istiyoruz" diye konuştu.

PİRİ İNTİFADA

Kitabı alıp okumak isteyenlerin Esentepe'de bulunan İHH Şanlıurfa Şubesi'nden alabileceklerini kaydeden Atila, "22 Mart 2004 'te Siyonist İsrail tarafından şehit edilen Piri İntifada Şeyh Ahmed Yasin'i Rahmetle ve minnetle anıyoruz. 8 Aralık 1987`de başlayan intifadanın öncüsü durumundaki İslami Direniş Hareketi (HAMAS)`nin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin, gerek 1987 deki 1. İntifada ve gerekse de İnsan kasabı Şaron'un Mescidi Aksa'yı kirletme teşebbüsünde bulunması üzerine 29 Eylül 2000 tarihinde yeniden başlayan halk hareketi olan Aksa İntifadası(2. İntifada)nın da lokomotifi ve motoru durumundaydı. İşte bu münasebetle Piri İntifada denilmektedir. Yazar Sayın Muhammed Ali Gönül'ün "Piri İntifada" adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim" dedi.

İNTİFADA

İntifadayı anlatan Atila daha sonra şunları kaydetti: "İntifada, hareketlenme, silkinme, harekete geçme anlamlara gelir. Filistinlilerin 1987'de işgalci Siyonistlere karşı başlattıkları toplu kıyam bu adla adlandırılmakta. İnsan kasabı Şaron'un Mescidi Aksa'yı kirletme teşebbüsünde bulunması üzerine 29 Eylül 2000 tarihinde yeniden patlak veren halk hareketi de Aksa İntifadası olarak adlandırılmakta. 1987 de İsrail'in işgaline karsı 'Farz et körsün olabilir, el ele tut, taş al ve at, kafiri bulur' şeklinde özetlenebilecek Filistin'in ayaklanmasına verilen isimdir intifada. İntifada; sapan taşı ile özdeşleşmiş Filistin direnişidir. İşte bu şanlı kavganın önderi, lokomotifi olan Şeyh Ahmed Yasin, 12 veya 15 yaşından beri felçli ve tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına karşın İsrail'in korkulu rüyası haline gelebilmekte. Bunu nerden biliyoruz? İsrail bakanlar kurulunun Şeyh Ahmet Yasin gündemli oturumlarından ve bakanlar kurulu kararlı suikast planlarından anlıyoruz.

Şeyh Ahmet Yasin bir Müslümanın mazeretin olamayacağını, hiçbir mazeretin kabul edilemeyeceğini bize haykırmaktadır. Tüm sağlık sorunları ve felçli bedeniyle nasıl mücadele edilebileceğini ve hatta Allah yolunda nasıl şehit olunabileceğini bize göstermektedir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şeyh Ahmed Yasin İçin Okuma Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement