Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı - Son Dakika
Güncel

Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

Şeyh Edebali Üniversitesi akademik yılı açılışı gerçekleştirildi.

31.10.2016 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şeyh Edebali Üniversitesi akademik yılı açılışı gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Gülümbe Yerleşkesindeki Spor Salonunda düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" sinevizyon gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan 2016-2017 akademik yılı açılış programında konuşan Vali Süleyman Elban, üniversitelerin özgür düşünce eğitiminin yaratıldığı yerler olmasını gerektiğini söyledi.

Elban, üniversitelerin, faaliyet gösterdiği ildeki vatandaşlar, sanayici ve iş adamlarıyla işbirliği yapmak zorunda olduğunu belirterek, "İşbirliğiyle üniversitemiz ve hocalarımız, yapılan bilimsel çalışmalarında o insanlar arasında saygınlık kazanır. Aksi takdirde yaptığımız çalışmaları kendi kendimize anlatır, akademik uygulamalarımızı geliştirir, öğrencilerimiz derslerine girer, derslerini yapar ve notunu alır ama siz burada ne yapıyorsunuz hiç kimsenin haberi olmaz." dedi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi temelinde kurulan üniversitenin, gelinen noktada 18 bin öğrencisi, 500'e yakın akademik personeli ve 132 programıyla büyük bir aileye dönüştüğünü kaydetti.

Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında üniversitelerin önemli bir rol oynayacağına değinen Taş, "Üniversitemizin stratejik hedefleri Türkiye'nin vizyonuna koşut olarak şekillendirilmektedir. Bu noktada ulaştığımız 10 yıllık bilgi, birikim ve donanımın da katkısıyla Ar-Ge'de atılım yapma zamanının geldiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Törene, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Baro Başkanı Halime Aynur, öteki ilgililer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement