Sıcak "Moral" Bozuyor - Son Dakika
Yerel

Sıcak "Moral" Bozuyor

Sıcak "Moral" Bozuyor

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ayer: "Kış aylarında günlük poliklinik sayıları 300 400’lerde seyrediyorken bu sayı yaz aylarında 400 600’lere kadar çıkabiliyor”

04.07.2014 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, ramazanın ve sıcağın insanlar üzerindeki etkisi nedeniyle polikliniklere başvuruların arttığını söyledi.

Başhekim Ayer, gazetecilere yaptığı açıklamada oruç tutanlara tavsiyelerde bulundu. Zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması, açık renk elbise tercih edilmesi ve şapka kullanılmasını öneren Ayer, yürüyüş ve egzersizlerin de gündüz yapılmamasını istedi.

Yaz aylarında polikliniklere, uykusuzluk ve depresyon şikayetiyle gelenlerin çoğaldığını belirten Ayer, "Özellikle akıl hastalığı tedavisi gören hastalarımızın dengeleri daha çabuk bozuluyor. Kış aylarında günlük poliklinik sayıları 300-400'lerde seyrediyor iken bu sayı yaz aylarında 400-600'lere kadar çıkabiliyor" dedi.

Ruh sağlığı bozuk olan bireylere de oruç konusunda önerilerde bulunan Ayer, şöyle konuştu:

"Bipolar (manik depresif) ve epilepsi hastalarının, düzenli ilaç, sıvı ve kendilerini destekleyici bir takım gıda almaları gerektiği için 12 saati aşan günlerde oruç tutmamalarını öneriyoruz. Böylece hem onların tedavilerinin olumlu gitmesini hem de bu durumdan sağlıklarının bozulmamasına özen gösteriyoruz."

Bu uyarılara uymayan hastalar nedeniyle polikliniklere başvuruların kış aylarına oranla iki-üç kat arttığını ifade eden başhekim Ayer, "Bu nedenle ailelere ve hastalara yaz aylarında kontrollerini daha sık yaptırmalarını, tedavi gören hastalarımızın tedavilerini gölge ve serin olan ortamlarda devam ettirmelerini istiyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sıcak 'Moral' Bozuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement