Side "Café Tango" ile Dansa ve Müziğe Doyacak! - Son Dakika
Güncel

Side "Café Tango" ile Dansa ve Müziğe Doyacak!

6 Ağustos 2011, Cumartesi akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak sahneye konacak!

05.08.2011 14:26

Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu tarafından geliştirilen "Café Tango" adlı tango gösterisi; Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 6 Ağustos 2011, Cumartesi akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak sahneye konacak!

Arp Sanatı Derneği'nin "Arp ile Her Telden" projesi kapsamında, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla hazırlanan ve prömiyeri Aralık 2010'da gerçekleştirilen "Café Tango" projesi; 15 yıllık bir birikimin, bir rüyanın ürünü… "Café Tango"ya hayat veren Şirin Pancaroğlu; bugüne kadar konserlerinde pek bilinmeyen tangolara zaman zaman yer veren sanatçı bu gösteride, tangoyu Arjantin ve Türkiye kollarıyla kucaklıyor. Eskiden yeniye uzanan zengin bir yelpazede sözlü, enstrümantal ve danslı tangolarla, Pancaroğlu'nun aile geçmişi; 1. Dünya Savaşı yıllarında Kayseri- Develi'den kalkıp Buenos Aires'e giderek orada birkaç yıl yaşayan büyükbabasının hikayesinde yankılanıyor.

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahneye konacak "Café Tango"da arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'na; Dilek Türkan (Vokal), Ricardo Moyano (Gitar), Carlos Gustavo Battistessa (Bandoneon), Halit Turgay (Flüt), Evrim Baştaş (Viyola), Meriç Dönük (Arp), Arda Agoşyan (Kontrbas) ve danslarıyla Melin – Selim ikilisi eşlik ediyor. Gösteride; Salgan, Piazzolla, Troilo, Discepolo, Aieta, Bardi ve Gardel'in yanı sıra, unutulmaz Türk tangoları, Gerardo Dirié, Hasan Uçarsu ve Tevfik Akbaşlı'nın yepyeni düzenlemeleri ile sunulurken doğaçlamalarla iç içe geçiyor.

Side Belediyesi tarafından, 2001 yılından itibaren düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; kültür-sanatı, tarih ve turizmle bütünleştirerek sanatı, sanatçıyı, yaz mevsiminde Side'de ve çevresinde buluşan yüz binlerce insana sunmak, Side'yi dünyaya Side Festivali aracılığıyla da tanıtmayı amaçlıyor.

2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin; bu yıl 23 Temmuz-17 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşen programında, tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek 15 etkinlik yer alıyor. Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yer alan konser ve gösteriler; doğal açıkhava sahneleri Antik Side Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nın görkemli atmosferinde gerçekleşiyor.

"Café Tango" adlı tango gösterisi; 6 Ağustos 2011, Cumartesi akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ücretsiz olarak sanatseverlere sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Side 'Café Tango' ile Dansa ve Müziğe Doyacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement