Siirt'te Hastalar Mercek Altına Alındı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Hastalar Mercek Altına Alındı

Siirt\'te Hastalar Mercek Altına Alındı

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği sisteminin oturmasıyla birlikte Siirt'te daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması için, devlet hastanesi yönetimi farklı bir metot uygulayarak ameliyat olan ağır hasta ve yakınları ile birebir temas kurup,...

26.09.2013 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği sisteminin oturmasıyla birlikte Siirt'te daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması için, devlet hastanesi yönetimi farklı bir metot uygulayarak ameliyat olan ağır hasta ve yakınları ile birebir temas kurup, evlerinde sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Siirt Devlet Hastanesi Baştabipliği, geçen ay kalın bağırsak ameliyatı olan İsmail Aydın (73) adlı hastayı ameliyat yapmakla kalmayıp, geri kalan tedavisini takip etmek ve hastanın daha hızlı iyileşmesini sağlamak için evine giderek sağlık tedavisi uyguluyor. Siirt Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Berna Engin, Hastane Müdürü Ömer Eber, Başhekim Deniz Gök İlhan ile Genel Cerrahi uzmanı hemşire Figen Algan'dan oluşan heyet, hastanın ne yediğine kadar tüm gelişmeleri takip ederek bu yönde bir tanı uygulamaya çalışıyor. Siirt Devlet Hastanesi bünyesinde sağlık kalitesinin artırmak için tüm olanakları göz önünde bulundurduklarını ifade eden Hastane İdari Müdürü Eber, ameliyat olan ağır hastaların tedavi için hastaneye gelmekte güçlük çektikleri göz önünde bulundurarak, uzman doktorlarla hastanın ayağına kendileri gittiğini söyledi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği sisteminin gelmesiyle birlikte hasta memnuniyetinin öncelikli hizmet arasında yer aldığını ifade eden Eber, "Siirt merkez ve Gökçebağ beldesinde ameliyat olan hastalarımızı evlerin ziyaret ettik. Ameliyat sonrası hastanın durumu ve iyileşme oranı göz önünde bulundurarak uzman doktorlarla tarafından takip ediliyor. Hastaların daha hızlı bir şekilde iyileşmesi için bu noktada tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor. Hatta imkanı olmayan hastalar kurum araçlarıyla evlerinden alıp hastanede tedavi ediliyor, burada tedavileri yapıldıktan sonra yenide evlerine bırakıyoruz" dedi.

Yapılan uygulamadan son derece memnun olduğunu ifade eden İsmail Aydın adlı hasta, Siirt Devlet Hastanesi yönetici ve personellerine teşekkür ederek, "10 yıl öncesine kadar Siirt'te tedavi olacak doktor bulamıyorduk. Şimdi ise doktor hastanın ayağına geliyor, Bu hizmeti sağlayanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

Genel Cerrahi servisinde sorumlu hemşire Figen Algan da, İsmail Aydın adlı hastanın 4 ay önce hastaneye geldiğini ifade ederek, "Burada yapılan tetkikler sonucunda ileriki aylada ameliyat yapıldı. 15 gün önce bağırsak kapatılması tanımıyla hastanede uzun süre yatıldı. Yeniden taburcu edildi. Hastanın evine gelerek gerekli kontrolleri yapıyoruz. Hastamız ameliyat sonrası yapılan tedavilerle birlikte hızla iyileşiyor" ifadelerini kullandı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Hastalar Mercek Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement