Siirt'te Typ Kapsamında Bin 500 Kişi İşe Alınacak - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Typ Kapsamında Bin 500 Kişi İşe Alınacak

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, kamu kurumları bünyesinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında bin 500 kişinin çalıştırılmak üzere işe alınacağını bildirdi.

03.08.2018 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, kamu kurumları bünyesinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında bin 500 kişinin çalıştırılmak üzere işe alınacağını bildirdi.

Ören, yaptığı açıklamada, önceki dönemde olduğu gibi milletvekili seçildiği bu dönemde de kentin temel sorunlarına çözüm bulma noktasında bütün gücüyle çalışacağını söyledi.

Şu anda Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırmak üzere geçici süreli TYP uygulaması kapsamında bin 600 kişinin çalıştığını anımsatan Ören, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde merkez ve ilçeler olmak üzere bin 500 kişinin daha toplum yararına programı kapsamında çalıştırılmak üzere İŞKUR aracılığıyla başvuruları alınacaktır. Bu işçi alımı sürecinde yaşanan sorunlar, dedikodular, şikayetler bütün zamanımızı almakta, bizim Siirt'in temel ve kalıcı sorunlarına çözüm bulma konusunda enerjimizi ve dikkatimizi bu sorunlara odaklanmamızı olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu nedenle bütün olumsuzlukların önüne geçmek için önümüzdeki günlerde Çalışma ve İş Kurumu üzerinden alımı gerçekleştirilecek altı ay süreli geçici işçi alımı ile ilgili Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğüyle gerekli görüşmeleri yaparak, yapılacak olan alımın noter kurasıyla yapılması için ortak görüş birliğine vardık."

Alınacak kişilerden 780'inin kent merkezinde çalışacağını ifade eden Ören, Kurtalan ilçesinde 200 kişi, Baykan ve Pervari ilçelerinde 150'şer kişi, Eruh ve Şirvan ilçelerinde 100'er kişi, Tillo ilçesinde ise 20 kişinin çalışacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Typ Kapsamında Bin 500 Kişi İşe Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement