Şike Davasında 6 Kişiye Tahliye - Son Dakika
Güncel

Şike Davasında 6 Kişiye Tahliye

Şike Davasında 6 Kişiye Tahliye

Şike davasında tahliye taleplerini toplayan mahkeme heyeti, 6 kişinin tahliyesine karar verdi.

30.03.2012 21:49  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbolda şike iddialarına ilişkin 16'sı tutuklu 93 sanığın yargılandığı davanın 12. duruşması sona erdi.

Şike iddialarına yönelik davada tutuklu yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ek savunmasını verdi ve yine gündem değiştirecek ifadeler kullandı.

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme heyeti 6 sanığın ise tahliye etti. Çağlayan Adliye Sarayı önünde toplanan Fenerbahçe taraftarları ise kararı tepki gösterdi. Polis grubu dağıtmak için müdahale etti.

Futbolda şike iddialarına ilişkin aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanığın yargılanmasına devam edildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 12. duruşması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde görüş bildirdi.

TAHLİYE EDİLEN İSİMLER

Mahkeme heyeti, Abdullah Eker, Selim Kımıl, Abdullah Karakuz, Hakan Karaahmet, Talat Emre Koçak ve Abdullah Başak'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti Aziz Yıldırım'ın da aralarında yer aldığı 10 sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

DEMİRÖREN, ÖZGENER VE AVCI, TANIK OLARAK DİNLENECEK

Mahkeme heyeti ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TFF eski yöneticileri Levent Kızıl, Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı, futbolcu Can Arat ve eski futbolcu Cihan Haspolatlı'nın da aralarında bulunduğu 21 kişinin bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesini karara bağladı.

TFF, Bucaspor ve Altay'ın müdahillik talebi kabul edildi. Erman Toroğlu ve Trabzon'da ikamet eden bir savcının oğlunun ise müdahillik talebi reddedildi.

GİZLİ TANIK "TARAFTAR"

Mahkeme, iddianamede beyanları yer alan "Taraftar" kod isimli gizli tanığın, mahkeme tarafından 3 Mayıs tarihinde görülecek celsede dinlenmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Nisan tarihine erteledi.

Bu arada adliye önünde toplanan Fenerbahçe taraftarları ise kararı protesto etti. Çevik Kuvvet ekipleri, taraftarları dağıtmak için müdahale etti. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Şike Davasında 6 Kişiye Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement