Silahlı Saldırıda Öldürülen Mehmet Sincar Anıldı - Son Dakika
Güncel

Silahlı Saldırıda Öldürülen Mehmet Sincar Anıldı

Silahlı Saldırıda Öldürülen Mehmet Sincar Anıldı

Batman'da 19 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren kapatılan Demokrasi Partisi (DEP) Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, öldürüldüğü yerde karanfillerle anıldı.

04.09.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da 19 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren kapatılan Demokrasi Partisi (DEP) Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, öldürüldüğü yerde karanfillerle anıldı.

Batman'da 4 Eylül 1993 günü Elma Sokak üzerinde uğradığı silahlı saldırıda ölen Mehmet Sincar için anma programı düzenlendi. Anmaya, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, öldürülen Sincar'ın eşi Cihan Sincar, ile belediye başkanları ve BDP'liler katıldı. Anmada Sincar'ın fotoğrafı taşınırken, vurulduğu yere karanfiller bırakıldı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Kürt sorunun adını açık ve net ortaya koymanın zamanının gelip geçtiğini belirterek, "Eğer bu devleti yönetenler, halka karşı sorumlu olduklarını iddia edenler, bu sorunun adını doğru koymazlarsa, bu sorunun adını doğru tanımazlarsa bizler daha çok anmalar yaparız, çok acılar yaşarız. Bunun adı açık ve net bir şekilde Kürt sorunudur. Bir halkın hak ve özgürlüğünden yoksun olma sorunudur. Kürt halkının üzerinde, Türk halkına da sorulmadan kurulan bir vesayet rejiminin yarattığı baskı ve terör sorunudur. Eğer bir terörden bahsedilecekse, tam da bunun adı, Kürt halkı üzerinde devletin gücüne, tankına, topuna ve tüfeğine güvenip estirilen terördür. İşte biz bugün burada böylesine bir terör yaklaşımın mağdurlarını anmak için buradayız" dedi.

DEVLET TERÖRÜ

Kışanak, Mehmet Sincar'ın büyük zorluklarla parlamentoya giden bir milletvekili olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Kürt halkının temsilcisiydi. Burada devlet bağlantılı karanlık güçlerin arasında katledildi. 19 yıldır bu cinayet aydınlatılmadıysa bunun bir tek nedeni vardır; Bu cinayetin arkasında devlet terörü vardır. Bu gerçeği görmeden, itiraf etmeden, bu politikadan vazgeçmeden Kürt sorunu çözülemez. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Artık yalan söylemekten vazgeçin, artık gerçeği bütün çıplaklığıyla kabullenin. Sorunu bütün boyutlarıyla masaya yatıralım 21'inci yüzyılda insanlık değerlerine yakışacak şekilde, hak ve özgürlük, barış ve demokrasi temelinde bu sorunu çözelim. Yıllardır söylediğimizi duymuyorlar, gerçekler aydınlatılsın istiyoruz." - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silahlı Saldırıda Öldürülen Mehmet Sincar Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement