Silopi Müftüsü Aktaş'tan Cami Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Silopi Müftüsü Aktaş'tan Cami Açıklaması

Silopi Müftüsü Dr. Aktaş "Şehirlerin kalbi olan camilerimizin huzur ve kardeşliğimize olan katkısını daha ileri bir noktaya taşımak için gayret ve çaba göstermeliyiz" dedi.

05.10.2012 16:01  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi Müftüsü Dr. Mehmet Nurullah Aktaş,

"Şehirlerin kalbi olan camilerimizin huzur ve kardeşliğimize olan katkısını daha ileri bir noktaya taşımak için gayret ve çaba göstermeliyiz" dedi.

Aktaş, Cami ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, camilerin ilim ve irfana beşiklik ettiğini söyledi.

Hafta dolayısıyla ilçedeki tüm camilerin eksikliklerinin tespit edildiğini ifade eden Aktaş şöyle dedi:

"Camilerimizin hemen hemen tümü cami cemaatine cevap verecek tarzda yeniden inşa edildi. Çarşı ve Miraç Camisi gibi önemli güzergahlarda bulunan camilerimizde kadınların abdest alabilecekleri alanlar ve namaz kılma mekanları oluşturuldu. Hemen hemen tüm camilerimizde merkezi vaaz yerine yüz yüze vaaz verilmektedir. Din görevlilerimiz, hizmet içi eğitim seminerleri ile desteklenmektedir. Camiler, bir toplumun tarihidir, huzurudur. Birlikte alnını secde koyduğu mübarek mekanlardır. Şehirlerin kalbi olan camilerimizin huzur ve kardeşliğimize olan katkısını daha ileri bir noktaya taşımak için gayret ve çaba göstermeliyiz. Bu vesileyle tüm din görevlilerimizin haftasını kutlar, başarılar dilerim."

Muhabir: Mehmet Demirhan/ Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silopi Müftüsü Aktaş'tan Cami Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement