Sina'da Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Sina'da Bombalı Saldırı

Sina\'da Bombalı Saldırı

Reuters haber ajansının güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Mısır'ın doğusundaki Sina bölgesinde güvenlik güçlerine ait bir araca bombalı saldırı düzenlendi.

22.05.2014 04:55

Reuters haber ajansının güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Mısır'ın doğusundaki Sina bölgesinde güvenlik güçlerine ait bir araca bombalı saldırı düzenlendi. İsrail sınırı yakınlarında gerçekleşen saldırıda bir kişi öldü altı kişi yaralandı.

Kaynaklara göre ölen ve yaralananlar arasında siviller de bulunuyor. Aynı kaynaklar Sina'nın kuzeyindeki Ariş bölgesinde motosiklet kullanan iki kişinin güvenlik güçlerine bomba attıktan sonra olay yerinden uzaklaştığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı saldırıyı doğrularken yedi kişinin yaralandığını duyurdu. Devlet televizyonu ise saldırının ayrıntılarıyla ilgili bilgi vermedi ancak saldırıdan sonra ölü ve yaralılar olduğu bilgisini verdi.

Mısır'da 26-27 mayıs tarihlerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Darbenin lideri Abdulfettah Sisi'nin seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sisi seçimi kazanırsa, 1950'lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli cumhurbaşkanları dizisinin son halkası olacak.

İnsan hakları örgütleri, askeri idarenin bağımsız medya ve muhalefet üzerinde giderek artan bir baskı oluşturduğunu belirtiyor.

Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasından bu yana Mısır'da yaşanan çatışmalarda binin üzerinde kişi hayatını kaybetti ve Müslüman Kardeşler hareketinden yüzlerce kişi hakkında açılan davalardan idam kararları çıktı. Askeri yönetim Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak ilan etmiş durumda.

Ülkede en son mahkeme tarafından yargılanan 683 darbe karşıtına idam cezası verildi.

Kaynak: Al Jazeera ve AFP ve Reuters

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Sina'da Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement