Sincan'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Sincan'da Ramazan Etkinlikleri

Sincan\'da Ramazan Etkinlikleri

Sincan Belediyesi, Ramazan akşamlarıyla birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

04.07.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Belediyesi, Ramazan akşamlarıyla birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Ramazan ayının huzuru ve bereketini doyasıya yaşamak isteyen Sincanlılar meydanlarda buluşuyor. Ramazan'ın ruhuna uygun programlarla Sincanlıların yüreklerine huzur serpen Sincan Belediyesi, birbirinden önemli sanatçıları da Sincan'da ağırlamayı sürdürüyor. Tasavvuf sanatının en önemli temsilcilerini Sincan'da bir araya getirerek vatandaşa unutulmaz bir Ramazan geçirten belediye, geçtiğimiz günlerde Ömer Karaoğlu, Hasan Sağındık gibi birbirinden kıymetli sanatçıları Sincanlılarla buluşturdu. İzleyenlere unutulmaz bir akşam yaşatan tasavvuf müziğinin seçkin temsilcilerine izleyicilerde tek bir ağızdan eşlik etti.

Lale Meydanında Ramazan Ayı boyunca devam edecek olan Ramazan Akşamlarının sunuculuğunu geçen yıl da olduğu gibi Sedat Özdemir yapıyor. 5 Temmuz Cumartesi günü iftardan sonra; Lale Meydanında Ensar Kardeşler, Yenikent Meydanında Mustafa Güneşdoğdu, Temelli Meydanında ise Grup Çağrı Sincanlılarla bir araya gelecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yılda Lale Meydanında iftar çadırı kuruldu. Yüzlerce kişinin ağırlandığı çadırda birlik ve beraberlik ruhu içinde oruçlar açılabiliyor.

Vatandaşın programlara olan ilgisinden oldukça memnun olan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Halkımızın Ramazan Akşamlarına olan yoğun katılımı bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Mübarek Ramazan Ayı'nın ruhuna yakışır mütevazi etkinlik programımızla halkımızın bu Ayı en güzel şekilde yaşamaları için çalışıyoruz" dedi.

MİNİKLER MUTLU

Eski Ramazanların ruhunu yaşatmak için yola çıkan Sincan Belediyesi, düzenlediği tasavvufi konserlerle ruhunuza hitap ederken kültürümüzün vazgeçilmezlerinden Karagöz- Hacivat, kukla, meddah ve orta oyun gibi gösterileri Sincanlılarla buluşturuyor. Bu da miniklerin oldukça hoşuna gidiyor. Hem mahalle şenliklerinde hem de meydanlarda miniklerin büyük ilgisini çeken gösteriler ailelerden de tam not alıyor. Kültürel değerlerimizin yok olmasının önüne geçildiğini vurgulayan vatandaşlar, Ramazan Ayının birlik ve beraberlik ayı olduğuna da vurgu yaparak Sincan Belediyesine teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincan'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement