Sındırgı ' da Bir İlk Daha Gerçekleşti, Kitap Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Sındırgı ' da Bir İlk Daha Gerçekleşti, Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

İlklerin gerçekleştirildiği ve Sosyal Belediyecilik anlayışının ön planda tutulduğu Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde örnek bir projeye daha imza atıldı.

23.05.2017 16:01

İlçede bir ilk olarak 22-26 Mayıs tarihlerinde kitapseverlere kapılarını açacak Sındırgı Kitap Fuarı ve Kültür Şöleni gerçekleştiriliyor.

27 Yayın evi ve 24 birbirinden değerli yazarın katılımı ile gerçekleştirilecek fuar 22 - 26 Mayıs Tarihleri arasında 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak. Yaklaşık 4000 çeşit ve 80.000'e yakın kitabın yer alacağı fuar kapılarını kitapseverlere açtı.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilecek Kitap Fuarı ve Kültür Şöleni yazarların imza günleri ve konferansları ile renklenecek. Balıkesir Eğitimi Nitelikli Geliştirme Projesi kapsamında; Balıkesir Valiliği, Sındırgı Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sponsorlar işbirliği ile gerçekleşecek fuar çok sayıda kitapseveri bir araya getirecek. Fuar boyunca her akşam 21.00 da farklı yazarların katılımı ile gerçekleşecek konferanslar ile ilçe de adeta Kültür Şöleni yaşanacak.

Kitap okuma alışkanlığının arttırılması, eğitime destek için bugüne kadar sayısız projenin gerçekleştirildiği Sındırgı ilçesinde ise bu yıl ilki ile Kitap Fuarının geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Sosyal Belediyecilik ile Sındırgı'mızda ilkleri gerçekleştiriyoruz. Belediyecilik yalnızca yol yapmak fiziki hizmet etmek değildir. Sosyal projeler ile refah seviyesini yükseltmek, vatandaşlarımızın mutluluğunu arttırmak da bizlerin görevi. Bu kapsamda özellikle eğitim alanında ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için olan her projede yer aldık. Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, eğitimlerine katkı sağlamak adına Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve sponsor firmalar işbirliği ile CEMRE ve SES'li KİTAP olmak üzere iki örnek projeyi hayata geçirerek öğrencilerimizi kitapla buluşturduk. Şimdide bir ilke imza atarak 5 gün sürecek kitap fuarı ile öğrenci ve vatandaşlarımızı hem kitaplar, hem de yazarları ile buluşturacağız. Birçok yazarın yer aldığı fuarımızda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'nın okuduğu Gülü İncitme Gönül şiirinin şairi Bestami Yazgan da aramızda. Sındırgı'dan bu güzel şiiri Türkiye'ye armağan ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm halkımızı fuara bekliyorum."dedi.

Açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı ' da Bir İlk Daha Gerçekleşti, Kitap Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement