Sinemada Edebiyat' Gece ile Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Sinemada Edebiyat' Gece ile Başlıyor

Sinemada Edebiyat\' Gece ile Başlıyor

Konak Belediyesi’nin Türk edebiyatından sinemaya uyarlanan filmleri izleyiciyle buluşturan ‘Sinemada Edebiyat Uyarlamaları’ adlı etkinliği kapsamında çekimleri İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta gerçekleşen ’Gece’ filminin gösterimi yapılacak.

06.03.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin Türk edebiyatından sinemaya uyarlanan filmleri izleyiciyle buluşturan 'Sinemada Edebiyat Uyarlamaları' adlı etkinliği kapsamında çekimleri İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta gerçekleşen 'Gece' filminin gösterimi yapılacak.

Katılımcı ve sürdürülebilir politikalar ile kent kültürünün gelişmesine katkı koyan Konak Belediyesi, Mart ayında başlattığı 'Sinemada Edebiyat Uyarlamaları' adlı etkinlik ile her ay bir edebiyat uyarlaması filmi sanatseverlerle buluşturuyor. Sinemada çok denenen edebiyat uyarlamalarının tartışılacağı, bir yönetmen, bir yazar ve bir oyuncunun yer alacağı söyleşilerin ilki Yazar Hasan Özkılıç'ın 'Zahit' adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan 'Gece' adlı filmle başlayacak. 7 Mart Cumartesi saat 13.00'te Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'inde gerçekleştirilecek film gösterimi ve söyleşiye Yazar Hasan Özkılıç, Yönetmen Erden Kıral ve Oyuncu Vildan Atasever katılacak. Yönetmenliğini Erden Kıral'ın üstlendiği filmin başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat rol almıştı.

FİLM SETİ KONAK

Köylerinden zorla göç ettirilen bir ailenin dramatik öyküsünü beyazperdeye taşınan filmin çekimlerinin büyük bölümü Konak'ta gerçekleşmişti. Basmane, Gürçeşme ve Damlacık'ta yapılan çekimlere Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da konuk olmuştu. Yazar Hasan Özkılıç'ın romanından uyarlanan filimde ayrıca Vildan Atasever, Teoman Kumbaracıbaşı, Hakan Karahan, Nur Sürer, Hakan Yufkacıgil, Ayça Damgacı ve İlyas Salman gibi ünlü isimler yer almıştı. "Sinemada Edebiyat Uyarlamaları" etkinliği kapsamında filmin yönetmeni Erden Kıral, filmin senaryosunun alındığı romanın yazarı Hasan Özkılıç ile oyuncu Vildan Atasever 07 Mart Cumartesi günü saat 13.00'te İzmirli sinamaseverlerle buluşacak. Film gösterimin ardından konuklar film üzerine konuşacak. Konak Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nce her ay farklı bir filmle sürecek "Sinemada Edebiyat Uyarlamaları" konulu etkinlik ücretsiz izlenebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinemada Edebiyat' Gece ile Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement