Sırbistan, Ermenistan'a silah gönderdiğini kabul etti - Son Dakika
Dünya

Sırbistan, Ermenistan'a silah gönderdiğini kabul etti

Sınırdaki çatışmaların şiddetlendiği bu dönemde Sırbistan, Ermenistan'a silah sattığını kabul etti. Sırp yetkililer tarafından yapılan açıklama sonrası Sırbistan'ın Azerbaycan'daki maslahatgüzarı, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

22.07.2020 11:34  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesini işgal eden ve son olarak stratejik Tovuz bölgesine saldıran Ermenistan, buradaki saldırıda Sırbistan üretimi silahları kullandı. Ermenistan'a silah sattıklarını doğrulayan Sırbistan Ticaret Bakanı Rasim Ljajic, " Erivan'a ambargo uygulanmıyor" dedi.

"HANGİ ŞİRKET OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM"

Özel şirketlerin silah satışlarında yer aldığını belirten Ljajic, "Devlete ait şirketler bu sevkiyatta yer almamıştı. Hangi şirket olduğunu söyleyemem, ama genelde tüfek ve tabanca sağladığı biliniyor. Söz konusu olan bir milyon eurodan küçük bir miktar, kargo mayıs veya haziranda teslim edilmişti" ifadesini kullandı.

AZERBAYCAN DURUMA TEPKİSİZ KALAMADI

Sırbistan'ın Azerbaycan'daki maslahatgüzarı Danitsa Veinoviç, Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışmalar yaşandığında Ermenistan'a silah gönderdikleri gerekçesiyle Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Veinoviç'i kabul eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Sırbistan'dan Ermenistan'a havan topu ve çeşitli kalibreli mermilerden oluşan büyük miktarda mühimmat gönderildiğine dair güvenilir ve doğrulanmış bilgilere sahip olduklarını belirtti.

12 TEMMUZ'DAKİ SALDIRIDA TOP VE HAVANLAR KULLANILDI

Ermenistan'ın 12 Temmuz'da Tovuz bölgesinde başlattığı saldırılarda daha çok top ve havanları kullandığını hatırlatan Halefov, saldırılar sonucu Azerbaycan ordusundan biri general 12 asker ile 1 sivilin şehit olduğunu belirtti.

Sırbistan, Ermenistan\'a silah gönderdiğini kabul etti

Son Dakika Dünya Sırbistan, Ermenistan'a silah gönderdiğini kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • vatandaş: bize ne azerbeycandan başının çaresine baksın yeterince süriyeli besliyoruz.bir onlar eksik hem ermenistan küçük bir kabile devleti azerbeycan onu yerle bir eder boşuna masraf. 1 7 Yanıtla
    Amedli21_7. Kolordu: arkadaş, Azerbaycanlılar Türkler. Azeri Türkleri ile Türkiye Türkleri arasında fark yoktur! Herhalde sen Doğu Türkistanlıları Çinlilere satan gruptansın? 4 0 hehe vatandaş: azeri kardeşlerimiz zor günlerde her zaman yanımızdaydı.. onlar ilelebet ve tek can kardeşlerimiz onlar için can feda .. 0 0 meraci83: Hastalıklı zihniyetler böyle bakabiliyor olaylara.Bu zihniyeti hastalığının tedavisi de yok maalesef. 0 0 xyz: Vatandaş 100/100 haklısın işin içinde oyunlar var elbette rus oyunları,azeriler rus korkusundan ermenilere giremiyor ama çığırtkanlığa devam edip halkı uyutuyıorlar,biz de takılmışız bir 2 bayrak tek millet olayına:)ulan 3 yıl yaşadım bizden nefret eden bir yeni nesil gördüm herilerin hepsi rus aşığı,bir de DOLAR,LEXUS,SAAT,MARKA KIYAFET...hastası hepsi yani vatan millet onların bile umurlarında degil. 0 0 vatandaş: Bende katılıyorum. Rusya yı inanın Türkiyeden daha fazla seviyorlar. Bire bir şahit oldum. Rusya tekrar tek devlet olalım desin koşa koşa giderler bunu bilin. Azeri bir kardeşimiz anlattı. Rusya var iken biz daha refah ve mutluyduk dedi. 0 0
  • Kamil: domuzdan post gavurdan dost olmaz 5 1 Yanıtla
  • resul : Ermeniler her dönem emperyalist devletlerin tetikçisi olmuştur.Millet olarak rüştlerini bir türlü ispat edemediler.Bu sefer de Rusların ve Frassızların tetiikçisi oldular. 3 0 Yanıtla
  • özer: libya ya gönderilen siha ve iha lar kardeşlerimize de bedelsiz verilsin... 2 0 Yanıtla
    ömer: kardeşin sana gazı bedava verdi sanki bırakın bu işleri 6 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement