Şırnak Cudi Dağı Eteklerinde Terörü Telin Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Şırnak Cudi Dağı Eteklerinde Terörü Telin Yürüyüşü

Cudi Dağı eteklerinde terörü telin yürüyüşüŞIRNAK'ta, teröristlerin yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu güvenlik korucuları Halil Yelboğa ve Süleyman Tosun'un şehit olduğu Silopi ilçesi Çalışkan beldesinde terörü telin yürüyüşü yapıldı.

02.10.2018 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cudi Dağı eteklerinde terörü telin yürüyüşü

ŞIRNAK'ta, teröristlerin yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu güvenlik korucuları Halil Yelboğa ve Süleyman Tosun'un şehit olduğu Silopi ilçesi Çalışkan beldesinde terörü telin yürüyüşü yapıldı. Belde halkı, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdığı yürüyüşe, şehit güvenlik korucu Süleyman Tosun'un 17 yaşındaki kızı Halime Tosun, bu yürüyüşe katılmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Cudi Dağı'nda terör örgütü PKK'nın el yapımı patlayıcı ile şehit ettiği güvenlik korucuları Süleyman Tosun ve Halil Yelboğa için Çalışkan Beldesinde terörü telin yürüyüşü yapıldı. Terör örgütü PKK'ya karşı lanet yürüyüşü, şehit korucu Süleyman Tosun'un evinden, taziye çadırının kurulduğu camiye kadar yapıldı. Yürüyüşte belde halkı ellerinde Türk bayrakları ile Kahrolsun PKK, Hain PKK hesap verecek ve Şehitler ölmez vatan bölünmez şeklinde sloganlar attı.

Yürüyüş sonrası Çalışkan belde sakinleri adına hazırlanan basın açıklaması, şehit korucu Süleyman Tosun'un evinin bahçesinde yapıldı. Şehit korucunun kardeşi Mehmet Emin Tosun, burada yaptığı konuşmada, Yaklaşık 30 yıldır ülkemizin bekası için, ülkemizin varlığına kasteden kanlı terör örgütü PKK'ya karşı mücadele eden güvenlik korucularımızdan Süleyman Tosun ve Halil Yelboğa, 26 Eylül Çarşamba günü PKK terör örgütünün sinsice kurduğu tuzak sonucu şehit oldu. Beldemiz, yaklaşık 30 yıldır verdiği bu mücadelenin bu safhadan sonra da artacağını herkesin bilmesini isteriz dedi.

Şehit güvenlik korucusu Süleyman Tosun'un 17 yaşındaki kızı Halime Tosun da, Benim babam ve amcam şehit oldu. Mutluyum, gururluyum bir şehit kızı oldum. O da şehit oldu. Ne mutlu ona ki, o da şehit oldu. Bu herkese nasip olmaz. PKK zannetmesin ki, onlar bizi öldürünce biz biteceğiz. Biz devletimize daha çok bağlanırız. Gerekirse ben dağa çıkarım, ben intikam alırım. Biz hiçbir zaman bölünmeyiz, vatan bölünmez. Buradan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum; Biz sizin yolunuzdan hiçbir zaman dönmeyeceğiz. Çünkü, babam 100 sene daha yaşasa, yüz sene daha sizin yolunuzda olurdu. Biz de bu davadan dönmeyeceğiz. Kahrolsun PKK yandaşları, kahrolsun size diye konuştu.

Şehit güvenlik korucusunun kardeşi Çalışkan belde belediye başkanı Nadir Tosun ise, PKK'nın iki amacının olduğunu, birincisinin din düşmanlığı, ikincisinin de Kürt düşmanlığı olduğunu ifade ederek, bunun dışında bir amacının olmadığını söyledi. Bu nedenle 1992 yılında silaha sarıldığını ve 22 yıl boyunca güvenlik güçleri ile birlikte omuz omuza çarpıştığını anlatan Tosun, haklı olarak bölgelerini canları pahasına korumak için mücadele verdiklerini kaydederek, şöyle konuştu

Sanamasınlar ki, işte Çalışkan'ı korkuttuk, bilmem ne yapar öyle bir şey sanmasınlar. Daha ciddi oluruz, onların peşinden gideriz. Amacımız, onların bitirilmesi. Allah'ın izni ile bu hükümet böyle devam ederse zaten teröristin sonu gelmiştir. Şuanda bunu neden yapıyorlar. 5 kilometre kuzeyime gelip kalleşçe mayın döşemişler. Erkeksen gel çatışalım. Tüm terör örgütü PKK ordusunu getir Çalışkan'ın karşısında çatıştır. Erkeksen gel bizi şehit edin. O zaman sen erkeksin. Sen kalleşçe gelmişsin. Uzaktan kumandalı mayın döşemişsin. Bununla bizi korkutamazsın. Kesinlikle gece gündüz Allah izin verirse bunların peşini bırakmayacağız. Darbe vurmaya da devam edeceğiz. Defalarca çatışmaya girdim. Ele geçirdiğimiz teröristlerin boynunda haç var. Çok gördüm. Peki neden buraya geliyorlar. Bu şehitler 81 milyonun şehididir. Biz bu yoldan dönmeyiz ta ki örgütleri bitirene kadar. FETÖ olsun, PKK olsun, ASALA olsun, hangi örgüt olursa olsun, biz devletimizin yanındayız.

Şırnak Cudi Dağı Eteklerinde Terörü Telin Yürüyüşü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Cudi Dağı Eteklerinde Terörü Telin Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement