Şırnak'ta Mali Destek Programları Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Mali Destek Programları Çalıştayı Düzenlendi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Şırnak'ta, "2018 Yılı Mali Destek Programları Hazırlıkları Paydaş Çalıştayı" düzenledi.

13.10.2017 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Şırnak'ta, "2018 Yılı Mali Destek Programları Hazırlıkları Paydaş Çalıştayı" düzenledi.

Bir otelin konferans salonunda düzenlenen çalıştay öncesi konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajansımız özellikle FETÖ'den önce çok aktif bir destek programı veriyordu, sonradan haklı olarak özellikle hükümetimiz ve bakanlığımız bu konuda ciddi bir temizleme hareketine gitti ve sonuçta bütün çalışmaları askıya aldıklarını söyledi.

Durumun normalleştiğini belirten Altındağ, şöyle konuştu:

"Yine proje çağrılara çıkmamızı uygun görüldü, ne zaman uygun görüldü derseniz gecen hafta bizi İzmir'e çağırdılar tüm ajans genel sekreterlerini Türkiye deki 26 ajans genel sekreterini, tabi bizden görüşler istediler. Biz görüşlerimizi özellikle bölgemizde çok çok önemli olan tabi devletimiz ve hükümetimiz son zamanlarda gerçekten çok güzel şeyler yapıyor."

DİKA olarak bölgeye önem verdiklerini aktaran Altındağ, şunları kaydetti:

"Biz burada beraber buradaki sorunları çözmeye çalışacağız. Çünkü bizim için bu bölgede 6 ay önceki sorunları ile şimdiki sorunları çok farklı. 6 ay önce güvenlik sorunu konuşulurken şimdi bölgenin zenginlikleri konuşuluyor. Bu bölgenin yer altı zenginlikleri, insan kaynakları hiçbir yerde yok. Kırsal kalkınma ve bölgesel kalkınmanın en önemli hamlesi ürünlerimiz. Dolayısı ile bunun üzerinden kırsalda bulunan çiftçinin aydınlatılması, çalışması ve para kazanması gerek desteklenmesinin bölgeye de ciddi bir etkisi olacaktır."

Çalıştaya, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Mali Destek Programları Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement