Şırnak Yasak Sonrası Şırnak'ta Ilk Teog Sınavı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Yasak Sonrası Şırnak'ta Ilk Teog Sınavı

Şırnak Yasak Sonrası Şırnak\'ta Ilk Teog Sınavı

Yasak sonrası Şırnak'ta ilk TEOG sınavıŞIRNAK'ta, hendek-barikat operasyonları nedeniyle sokağa çıkma yasağı 8 ay sonra kısmen kaldırılırken, yasaktan sonra ilk kez kentte TEOG sınavı yapıldı.

23.11.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yasak sonrası Şırnak'ta ilk TEOG sınavı

ŞIRNAK'ta, hendek-barikat operasyonları nedeniyle sokağa çıkma yasağı 8 ay sonra kısmen kaldırılırken, yasaktan sonra ilk kez kentte TEOG sınavı yapıldı. TEOG sınav maratonunun ilk oturumu bugün 09.00'da Türkçe sınavı ile başlarken, Şırnak merkez ve bağlı köylerde 1581 öğrencinin sınrava girdiği belirtildi.

Şırnak'ta, 14 Mart'ta başlayan ve 14 Kasım'da kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağından sonra ilk kez TEOG sınavı yapıldı. Öğrenciler ilk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girerken, Şırnak merkez ve bağlı köylerde toplam 38 okulda, 1581öğrencinin sınava girdiği öğrenildi. Şırnak genelinde ise bugün ve yarın 232 okulda 11 bin 555 öğrenci sınava gireceği belirtildi. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri ise dışarıda onları bekledi. Yasak süresi boyunca çevre il ve ilçelerde ikamet eden öğrenciler, sınava yeteri kadar hazırlanmadıklarını ama yinede sınavın kolay geçtiğini söyledi.

Torunu sınava giren Muhabbet Öztunç, çocukların sınava kazanmalarını istediğini belirterek, "Allah her kesin yardımcısı olsun. Her kesin kazanmasını istiyoruz"dedi. Şırnak'taki yasak süresi boyunca Van'da ikamet eden ve yasağın kalkmasından sonra Şırnak'a gelen Nihat Mert Barkın ise, "Kurtuluş Ortaokulundayım. TEOG sınavına girdik. Muğla Fen Lisesini kazanmak istiyorum. Matematik ve Din kültürü sınavları kolaydı. Az çok zorlandığımız Türkçeydi. Sınava girdik kazanmak istiyoruz"dedi. Sınavın kolay geçtiğini belirten Emrah Ertak da, "TEOG sınavına katıldık. Sınavlarımız kolay geçti. Sorular kolaydı. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Anadolu lisesine gitmek istiyorum"diye konuştu.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne gitmek istediğini ifade eden Nazar Yiğit de, "Sınavım çok iyi geçti. Hiçbir ders zor değildi. Sadece biraz Din kültüründe zorlandım"diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Yasak Sonrası Şırnak'ta Ilk Teog Sınavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement