Sırrı Süreyya Önder'e Konserli Destek - Son Dakika
Güncel

Sırrı Süreyya Önder'e Konserli Destek

Sırrı Süreyya Önder\'e Konserli Destek

Bağımsız Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'e Beşiktaş Meydanı'nda destek konseri düzenlendi.

11.06.2011 00:40

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun desteklediği adaylar seçim arifesinde Beşiktaş Meydanı'nda buluştu. Bağımsız Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'e destek için düzenlenen konserde Leman Sam, İlkay Akkaya ve Kardeş Türküler sahne aldı. Edebiyatçı- yazar Vedat Türkali'nin de destek verdiği organizasyona bir diğer bağımsız aday Sebahat Tuncel de katıldı. Meydana kurulan platformda konuşan Önder, Başbakan Erdoğan'ın bağımsız isimler için kullandığı 'molotof kokteyli imalatçısı' nitelendirmesine cevap verdi.

Önder, "Bizi molotof kokteyli imalatçısı olmakla suçladı bu ülkenin Başbakan'ı. Oysa biz barış için biraraya gelmiştik. Bütün irademizi ortaklaşmadan yana , halkaların özgür geleceği için belirtmiştik; hayatımız da bunun özetiydi. Anlayamamaları şundandır; barış ve ortaklaşma kavramları bunlara hiçbir şey ifade etmiyor. Bildikleri tek dil savaşın dilidir. Bildikleri tek hüner düşmanlık etmektir. Türk'ü de hacir altına almışlar, önünde Kür'de düşmanlık etmekten başka bir alan bırakmamışlardı. İşte bu zihniyet o zihniyettir" dedi. Sırrı Süreyya Önder'in ardından konuşan Sebahat Tuncel de Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Yapılacak yeni Anayasanın tüm halkların hakkını koruması gerektiğini belirten Tuncel şunları söyledi:

" Türkiye'de yaşayan Türkler, Çerkezler, Ermeniler, Rumlar, Araplar yani bu ülkede yaşayan bütün halklar, yeni Anayasada kendisini görmek istiyor. Tayyip Erdoğan yasasını değil, halkların anayasasını görmek istiyoruz Sayın Başbakan. Eğer sen balkonda bir konuşma yapacaksan, Türkiye halklarına lütfen böyle bir konuşma yap. Aksi taktirde Türkiye milleyetçilikten, savaştan çok zarar gördü. Senin dilin savaşın dilidir, senin dilin ayrımcı dildir, senin dilin faşizmdir, senin dilin cinsiyetçi bir dildir. Bu dile karşı bizim de direnme hakkımız vardır. " Konuşmaların ardından Kardeş Türküler ile birlikte sahne alan İlkay Akkaya ve Leman Sam meydanda toplanan kalabalığa konser verdi.

İstanbul DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırrı Süreyya Önder'e Konserli Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement