Sivas'ta Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı

Sivas\'ta Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı

SİVAS Kongresi'nin 97'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında 3'üncüsü düzenlenen 'AGRO Sivas 2016 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı' ile İlçeler Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

01.09.2016 15:09

SİVAS Kongresi'nin 97'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında 3'üncüsü düzenlenen 'AGRO Sivas 2016 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı' ile İlçeler Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Kongre Merkezi ve Fuar Alanı'nda bu yıl 3'üncüsü düzenlenen AGRO Sivas 2016 3'üncü Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ve İlçeler Sergisi'nin açılış törenine Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış öncesi konuşan Sivas Valisi Davut Gül, fuarın hayırlı olmasını diledi. Sivas'ın her geçen gün tarım, hayvancılık konusunda gelişmeye devam ettiğini aktaran Gül, şöyle dedi:

"Fuarı düzenlemek güzel. Fakat bir eksikliğimiz var. Fuarda satış yaptığımızın ürünlerin önemli kısmının Sivas'ta üretilmesi lazım. Sivas'ın pazar olmaktan çıkıp, tarımsal ekipmanların üretildiği bir merkez olması lazım. Bunu çok rahatlıkla da yaparız."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ise Bakanlık olarak görevlerinin gıdanın temin edilmesi ve bunun güvenilir bir şekilde arz edilmesi olduğunu söyledi. Sivas'ın tarım açısından önemli illerden biri olduğunu belirten Pakdil, şöyle dedi:

"Sivas, Türkiye için önemli illerimizden biri. Geniş tarım arazileri var ve bunu daha verimli şekilde kullanılmasını sağlama için gerekli çalışmalar yapılıyor. Genel olarak ülke çapında yaptığımız faaliyetimiz var. Hangi alanda, hangi köyde hangi parselde hangi ürünü en iyi ve verimli şekilde üreteceksek çiftçimiz, yöremizi bu ürünlere yönlendirme çabasındayız. Bununla ilgili hem ilçe bazında çalışmalarımız tamamlandı. Hangi köyde hangi parselde hangi ürünler ekilecek bunlar ortaya çıkarıldı. Biz de yönlendirmemizi ve desteklerimizi bu çerçeve içerisinde yapacağız. Yörenin alışkanlıkları, sosyolojisi, ekonomisi ve topografik bilgiler dikkate alınarak yapılmış bir çalışmadır bu çalışma. Gerek içerideki insanımızın gıda ihtiyacını karşılamak gerekse de ihracat potansiyelimiz dikkate alarak bu tip bir yönlendirme içerisinde olacağız."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve beraberindekiler, AGRO Sivas 3'üncü Tarım Fuarı ve İlçeler Sergisi'nin açılışını yaptı ve stantları gezdi.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement