Siverek'te Doksan Yıllık Okulun İsmi Değişti - Son Dakika
Güncel

Siverek'te Doksan Yıllık Okulun İsmi Değişti

Siverek\'te Doksan Yıllık Okulun İsmi Değişti

Siverek’te, 1924 yılından itibaren Türközü olarak kullanılan okulun ismi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun katıldığı törenle Ahmed Arif olarak değiştirildi.

23.05.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek'te, 1924 yılından itibaren Türközü olarak kullanılan okulun ismi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun katıldığı törenle Ahmed Arif olarak değiştirildi.

Açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Şimdi elbette aklınızdan geçiriyorsunuz devlet protokolü gelmiş, bir tabela değiştiriyoruz. Bugün değiştirdiğimiz sadece bir tabela değil bir düşünce biçimidir, zihniyet biçimidir bu koyduğumuz tabela yeni Türkiye'nin tabelasıdır. Onun için biz buradayız, kucaklayan bir Türkiye'ye geçtik. 10 yıl boyunca değişen tabela bu tabeladır. Ahmed Arif ismini neden seçtik, o hayatı boyunca iki şey yaptı kitap ve şiir yazdı sonra eziyet gördü, dışlandı hor görüldü, özlediği Türkiye bu Türkiye'dir. Kitabın ismi nedir biliyor musunuz? 'Hasretinden Prangalar Eskittim' Artık prangalardan kurtulmuş bir Türkiye tabelası onun için biz buraya geldik sizlerle beraber bunu düzenlemek istedik"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da konuşmasında, Ahmet Arif'in yıllarca fikirleri uğruna cezaevlerinde bedel ödetilen bir Türk aydını olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"O şiirleri ile o milyonlara umudun türküsünü söyletti. Böyle bir duruşun insanıydı ve öyle bir duruştu ki o hepimizin yüreğinde ortak, sağlam ve üzerinden on yıllar geçse bile asla eskimeyecek bir yer bıraktı. Artık böyle bir yer bırakan ve yıllarca kendisine fikirlerinden ötürü bedel ödetilen aydınlarının yani artık bu ülkenin ürettiği her değerinde değerinin bilindiği ve gerçekten hakiki bir karşılık bulabildiği bir geleceği inşa ediyoruz. İşte adına yeni Türkiye dediğimizde tam böyle bir gelecek Siverek'in Urfa'nın ve Güneydoğu'nun hak ettiği bir gelecek. Bugün burada onun okuduğu okula adının verilmesine vesile olan bir siyasetçi olarak aslında ben bunu sadece şahsım adına değil, ülkem adına Siverek'in yetiştirdiği bu değere bir Siverekli olarak ve Siverekliler adına sahip çıkmak adına gerçekleştiriyorum."

Uslu "öylesi bir ilke ilk defa bir eğitim kurumunda bir düşünce adamının adının verilmesine birlikte imza atarken onun 'dayan kitap ile dayan diş ile umut ile, sevda ile düş ile dayan' dizelerinde olduğu gibi bugün burada biz korkularımızı inançlarımızı ve ortak düşlerimizi tekrar ve tekrar biliyor ve görüyoruz ki artık birlikte hayata geçirebiliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri okul tabelasını değiştirdi.

Açılış töreni sonrasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin "Daha önce Türközü olan bu okulun adı Ahmed Arif olarak değiştirildi, barış sürecine kışın bir kardelenin gelmesi gibi bahar gelecek mi?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Aslında bir yılı inceleyecek olursak yıllardır hepimizin özlediği barışı adım adım bölgemizde de inşa ettiğimizi söyleyebiliriz ve bu çerçevede Ahmed Arif'in de kendisinin de eğitim gördüğü okulda adının verilmesi buna vesile olan siyasi aktör olarak, sadece şahsım değil Siverek ve bölgemiz adına da önemli bir adım ve gösterge olduğunu düşünüyorum."

Konuşmanın ardından milletvekili ve beraberindekiler öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siverek'te Doksan Yıllık Okulun İsmi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement