Sivil Polisten Kürtçe Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Sivil Polisten Kürtçe Uyarısı

Sivil Polisten Kürtçe Uyarısı

Altın Portakal için Antalya'da bulunan genç yönetmen Zeynep Oral ve arkadaşına sivil polisten Kürtçe uyarısı!

12.10.2012 21:48  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller bu gece sahiplerini buluyor. Cam Piramit'teki ödül töreninde ise ilginç bir sahne yaşandı.

"Ben, Sen, O" adlı çalışmasıyla En İyi İlk Belgesel ödülüne layık görülen genç yönetmen Zeynep Oral, ödülünü almak üzere sahneye çıktı.

Oldukça heyecanlanan Oral, ilk başta ailesi ve arkadaşlarına teşekkür etmekle yetindi ancak sonra dönüp "Bin şey daha söylemem lazım. Madem bu sahneye çıktım, bunu söylemeliyim" dedi ve dün başından geçen olayı şöyle anlattı:

"Dün sahilde yönetmen bir arkadaşımla beraberdik. Sinemadan bahsediyorduk. O sırada yanımıza iki tane sivil polis geldi. Kürtçe konuşmamamız için bizi uyardılar. Sanırım birileri şikayetçi olup polise ihbarda bulunmuş. Fakat biz Kürtçe bilmiyoruz"

Bu sözler üzerine salondan kopan alkış tufanı sonrasında ise genç yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilsek de bu bir suç değil aslında. Biz millet olarak hepimiz beraberiz, hepimiz kardeşiz. Bu olayın da aslında festivalle bir ilgisi yok ama bu zihniyetlerimizin değişmesi lazım galiba"

EMNİYET'TEN YANIT GELDİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü bugün yazılı bir açıklama yaptı.

İddialara ilişkin inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada, "11.10.2012 günü bir vatandaşımızın şüpheli şahıs ihbarı üzerine, Konyaaltı sahiline intikal eden görevlilerimizin, Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun Durdurma ve Kimlik Sorma Madde 4/A- ya istinaden ihbara konu olan şüpheli şahsın kimlik kontrolünü yapmak kaydıyla söz konusu ihbarı değerlendirmiş oldukları anlaşılmıştır. Yönetmen Zeynep Oral tarafından yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sivil Polisten Kürtçe Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement