Sol Parti'den, İstanbul'da "Hiranur" Protestosu: "Memleketi Örümcek Ağı Gibi Kuşatan Tarikat Düzenine Meydan Okuyoruz" - Son Dakika
Güncel

Sol Parti'den, İstanbul'da "Hiranur" Protestosu: "Memleketi Örümcek Ağı Gibi Kuşatan Tarikat Düzenine Meydan Okuyoruz"

SOL Parti İstanbul İl Başkanlığı, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında imam nikahıyla evlendirmesini; Sirkeci’den Aile ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürlüğü önüne yürüyerek protesto etti. Burada yapılan açıklamada; “6 yaşındaki çocuklara gelinlik giydiren, yaşamını, umutlarını çalan, memleketi örümcek ağı gibi kuşatan tarikat düzeninize meydan okuyoruz. Memleket yeni bir çocuk istismarıyla sarsıldı. İstismarın faili yine aynı. Fail, memleketin her yerini, halkın, emekçilerin emeğini, halka ait olanı halkın elinden alıp tarikatlara peşkeş çekenlerdir. Fail, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerdir” denildi.

09.12.2022 20:13  Güncelleme: 02:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SOL Parti İstanbul İl Başkanlığı, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında imam nikahıyla evlendirmesini; Sirkeci'den Aile ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürlüğü önüne yürüyerek protesto etti. Burada yapılan açıklamada; "6 yaşındaki çocuklara gelinlik giydiren, yaşamını, umutlarını çalan, memleketi örümcek ağı gibi kuşatan tarikat düzeninize meydan okuyoruz. Memleket yeni bir çocuk istismarıyla sarsıldı. İstismarın faili yine aynı. Fail, memleketin her yerini, halkın, emekçilerin emeğini, halka ait olanı halkın elinden alıp tarikatlara peşkeş çekenlerdir. Fail, 'Bir kereden bir şey olmaz' diyenlerdir" denildi.

SOL Parti İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, bugün; Sirkeci'den İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önüne yürüyerek; İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında imam nikahıyla evlendirmesini protesto etti. SOL Parti üyeleri, faillerin tutuklanmasını isteyerek, açıklama yaptı. Açıklamanın ardından İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önüne çocuk ayakkabıları bırakıldı.

Parti adına yapılan açıklamayı okuyan İrem Yıldım, şunları söyledi:

"MEMLEKETİ ÖRÜMCEK AĞI GİBİ KUŞATAN TARİKAT DÜZENİNE MEYDAN OKUYORUZ: 6 yaşındaki çocuklara gelinlik giydiren, yaşamını, umutlarını çalan memleketi örümcek ağı gibi kuşatan tarikat düzeninize meydan okuyoruz. Yoksul halk çocuklarını karanlığa boğan, Karaman'da, Aladağ'da, Kulp'ta, Taşkent'te, Hiranur Vakfı'nda memleketin her yerinde çocukların yaşamlarını ellerinden alan tarikat düzeninize meydan okuyoruz. Lüks arabalarda, villalarda yaşadığınız şeyhlik zincirlerinize, halkın kaynaklarıyla, emekçilerin alın teriyle, emeğiyle büyüttüğünüz saltanatınıza meydan okuyoruz. Karanlığınıza lanet olsun.

FAİL, 'BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ' DİYENLERDİR: Memleket yeni bir çocuk istismarıyla sarsıldı. İstismarın faili yine aynı. Fail memleketin her yerini halkın, emekçilerin emeğini, halka ait olanı halkın elinden alıp tarikatlara peşkeş çekenlerdir. Fail, 'Bir kereden bir şey olmaz' diyenlerdir. Fail, çocukların yaşamlarını karartanlara 'çocuğun rızasıdır' diyerek kol kanat gerenler, mecliste kahkahalar eşliğinde oy verenlerdir. Fail, Enes Kara'ların hayatlarını karanlığa, gericiliğe, tarikatlara teslim edenlerdir. Fail, tarikat düzenini yıllardır 'münferit' diyerek aklayanlardır. Yobaz karanlığıyla çocuklara göz diken tarikat mensupları bu kez de 6 yaşında çocukla evlenme skandalıyla karşımızda. 6 yaşında bir çocuğa, çocuklara göz diken bu karanlık odaklara, onların eteğinde iktidar olanlara, onlara destek olanlara, zulüm karşısında susanlara lanet olsun.

BU KARANLIK 'MÜNFERİT' DEĞİLDİR: BirGün Gazetesi'nin ortaya çıkardığı 6 yaşında bir çocuğa gelinlik giydiren bu karanlık münferit değildir. Memleketin her yerinde bu gericiliği bir örümcek ağı gibi kuşatan bir karanlık yarattılar. Halka ait olan ne varsa tarikatlara, tarikat şeyhlerine peşkeş çektiler, yağmaladılar.  Okulları, üniversiteleri, yurtları tarikatlarla kuşattılar. Nişanlanan, evlenen çocukların okulla, örgün eğitimle ilişiği kesilir diyerek 'çocuk evliliklerini' yasallaştırdılar. 6 yaşında çocuklara gelinlik giydiren o karanlık, o gelinlikleri hafızlık 4-6 yaş okul öncesi din eğitimi diyerek yüz binlerce çocuğa giydirmeye devam ediyor her gün. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son açıkladığı veriler buz dağının görünen yüzü bile değil. Yüz binlerce çocuk, yüz binlerce kız çocuğu artık okullarda değil. Bu çocuklar nerede? Çocuklara yoksulluklarından, çaresizliklerinden kaynaklı mecbur bırakıldıkları tarikatlarda, tarikat yurtlarında, evlerinde neler yaşatılıyor?

LAİKLİĞİ TASFİYE EDEREK BU TARİKAT DÜZENİNİ KURDULAR: Cumhuriyet'in ilerici birikimlerini ve laikliği tasfiye ederek bu tarikat düzenini kurdular. Eğitim başta olmak üzere toplumsal hayatın her alanını tarikatlara, cemaatlere teslim ettiler. Ülkemizin geleceği şimdi de bu paralel yapıların, devlet içinde devletleşmiş karanlık odakların yarattığı büyük bir risk altında. Emekçilerin alın terini çalarak zenginliklerine zenginlik katan, çocukların, gençlerin yaşamlarını ellerinden alan bu tarikat düzeninin bertaraf edilmesi laiklik mücadelesinden geçiyor. Laiklik kavgası memleket kavgasıdır.

YOKSUL HALKIN İNANCINI SÖMÜREREK BÜYÜTTÜKLERİ BU SALTANATIN BEKASI İÇİN ÇIRPINIYORLAR: Bugün burada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün önünde olmamız, failin meçhullüğünün değil failin meşhurluğunun ilanı içindir. 2011'de kadınlardan, kadın mücadelesinden, kadınların, kız çocuklarının eşitlik, özgürlük, laiklik haykırışından korkanlar bakanlığın isminden kadın ismini kaldırdılar. İstanbul Sözleşmesi'ni yasakladılar. Halkın yoksulluğu, sömürüyü iliklerine kadar yaşadıkları günlerde 'Anayasa, aile" tartışmaları ile bir kez daha kadınların, kız çocuklarının haklarını, yaşamlarını hedef gösteriyorlar. Yoksul halkın inancını sömürerek büyüttükleri bu saltanatın bekası için çırpınıyorlar.Bir kadının cesareti şimdi bir tokat gibi çarpıyor bu karanlık düzeni örgütleyenlerin yüzüne.

TÜM VATANDAŞLARIMIZI LAİKLİĞİN ÜLKESİNİ BİRLİKTE KURMAYA ÇAĞIRIYORUZ: 20 yılın her gününde eşitlik, özgürlük, laiklik mücadelesinden bir an olsun vazgeçmeyenleriz. Bu tarikat düzenini kuranları da üç beş oy için milletvekili koltukları için laiklik demekten imtina edenleri de tarih yazacak. 20 yılın her gününde bu suça ortak olmayan, mücadele edenleri de tarih yazacak. Yoksul halkın inancını sömürerek kendilerine saltanat kurdular. 20 yılın her günü, her dakikası için artık yeter. AKP ile semirmiş, büyümüş bu din bezirganlarını, onların iktidarını artık gönderme zamanıdır. Tüm aydınlık, demokrat, vicdanlı yurttaşlarımızı çocuklarımız, geleceğimiz için ayağa kalkmaya, laikliğin ülkesini birlikte kurmaya çağırıyoruz.

BU SUÇUN FAİLLERİ TUTUKLANMALI: 'Çocukları karanlığa boğanlar, nefessiz bırakanlar yargılansın' demeyenler, bu büyük suça ortaklık edenler şimdi de halktan yana taraf olanları BirGün gazetesini ve Timur Soykan'ı hedef alıyorlar. BirGün gazetesi ve Timur Soykan yalnız değildir çünkü hedef gösterilen 6 yaşında çocuklara gelinlik giydirenlere, çocukların yaşamlarını çalanlara cesaretle karşı çıkanlardır. Laikliğin ülkesini kurma mücadelesinden asla vazgeçmeyenlerdir. Susturulmak istenen milyonlardır. Susmuyoruz, susmayacağız. Bu büyük suçun failleri tutuklanmalı ve 6 yaşında bir çocuğun yıllarını çalan, yaşamını karartan kamudaki tüm suç ortakları yargılanmalıdır. Adalet, memleketimize ancak ve ancak biz mücadele edersek gelecek. Laikliğin, adaletin, eşitliğin ülkesini birlikte kuracağız."

Sol Parti\'den, İstanbul\'da "Hiranur" Protestosu: "Memleketi Örümcek Ağı Gibi Kuşatan Tarikat Düzenine Meydan Okuyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sol Parti'den, İstanbul'da 'Hiranur' Protestosu: 'Memleketi Örümcek Ağı Gibi Kuşatan Tarikat Düzenine Meydan Okuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement