Soma'da Ölen Kızıltepeli Madenci İçin Taziye Çadırı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Soma'da Ölen Kızıltepeli Madenci İçin Taziye Çadırı Kuruldu

Soma\'da Ölen Kızıltepeli Madenci İçin Taziye Çadırı Kuruldu

MARDİN (İHA) – Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci arasında bulunan Mardin Kızıltepeli Rıdvan Koçhan için ilçeye bağlı Karakuyu köyünde taziye çadırı kuruldu.

20.05.2014 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN (İHA) – Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci arasında bulunan Mardin Kızıltepeli Rıdvan Koçhan için ilçeye bağlı Karakuyu köyünde taziye çadırı kuruldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Karakuyu köyü Yaylaevleri mezrasında kurulan taziye çadırını ziyaret eden Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Koçhan'ın akrabalarına başsağlığı dileyip dua etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Ermiş, "Soma'daki göçük olayından sonra gerçekleşen vefatlardan birisi ilçemizde Karakuyu köyünün bir mezrasında yakınları olan bir vatandaşımızdı. Amcaları tarafından taziye çadırı kuruldu. Mardin Valimiz de aileye ziyarette bulundu. Mekanları cennet olsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah onların şefaatlerine bizler de mazhar oluruz. Ailelerine, çoluk çocuklarına sabır cemil diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Taziye ziyaretinde Kaymakam Ermiş'e İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ve Kızıltepe Halk Sağlığı Grup Başkanı Dr. Cem Yıldırım da eşlik etti.

Yaklaşık 20 yıl önce Rıdvan Koçhan'ın babası İbrahim Koçhan'ın maddi imkansızlıklardan dolayı çalışmak amacıyla İzmir'e gittiği ve oradan da Soma'ya yerleştiği öğrenildi. Soma'daki maden ocağında facianın yaşandığı gün iki kardeşten Yusuf Koçhan kurtulmayı başarırken, 4 çocuk babası 38 yaşındaki Rıdvan Koçhan ise hayatını kaybetmişti. Koçhan'ın cenazesi Soma'da defnedilmişti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma'da Ölen Kızıltepeli Madenci İçin Taziye Çadırı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mardinli Kafadar: mekanı cet olsun allah ailesine yakınlarına sabırlar versin 0 0 Yanıtla

Advertisement