Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı

Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden arındırdığı Afrin'de şehir merkezinde meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

20.01.2019 11:35  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığı tarihin birinci yıldönümünde, teröristler Afrin'de yolcu otobüsüne bombalı saldırı düzenledi. Valilik binasının yakınlarında, otogar önünde meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

BOMBALI SALDIRI ALARMI VERİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcının yıl dönümünde, gözlerin çevrildiği, teröristlerden arındırılan Afrin şehir merkezinde sabah saatlerinde bombalı saldırı alarmı verildi.

Günler öncesinden harekatın yıl dönümünde olası saldırılara karşı alarm durumunda olan güvenlik güçleri, sabah saatlerinde ilk olarak kent merkezi yakınlarında durumundan şüphelendiği ve inceleme sonrası bomba yüklü olduğunu belirlediği bir aracı kontrollü olarak infilak ettirdi.

Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı

YOLCU MİDİBÜSÜ, İNFİLAK ETTİRİLDİ

Ancak, bu saldırıdan kısa süre sonra otogardan çıkan yolcu midibüsü, Valilik binasına 500 metre mesafedeki Zeytin Dalı Bulvarı'nda infilak ettirildi.

Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı

PATLAMADA 4 KİŞİ ÖLDÜ, 11 KİŞİ YARALANDI

Büyük gürültüyle meydana gelen patlamanın ardından bölgede güvenlik güçleri önlem alırken, sağlık ekipleri de yaralıları ambulanslarla tahliye ederek hastanelere kaldırdı. Terör örgütü YPG/ PKK tarafından gerçekleştirildiği düşünülen saldırıda 4 kişinin öldüğü saldırıda 11 kişinin de yaralandığı belirlendi.

Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Bombanın midibüsün geçtiği noktaya mı yoksa içine mi yerleştirildiği araştırılırken, güvenlik güçleri bölgeyi çembere alarak kimsenin yaklaşmasına izin vermedi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında ise saldırıyla ilgisi olabileceği değerlendirilen çok sayıda kişi gözaltına alınarak sorgulanmaya başladı.

Kent genelinde teyakkuz durumuna geçilirken, Valilik binasının da bulunduğu saldırının yapıldığı Zeytin Dalı Bulvarı ise yaya ve araç kullanımına kapatıldı.

Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı

MEHMETÇİK DESTAN YAZDI

Afrin'e Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından biri gerçekleştirildi ve kahramanlık destanı yazıldı. 54 Mehmetçik'in şehit olduğu Zeytin Dalı Harekatı'nda resmi rakamlara göre, 4 bin 519 terörist etkisiz hale getirildi.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı 58 gün sürdü. 18 Mart Çanakkale zaferiyle aynı günde Mehmetçik, Afrin şehir merkezini terörden arındırdı.

Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı
Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı

Son Dakika Güncel Afrin Şehir Merkezinde Patlama: 4 Ölü, 11 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement