Erken Seçim Önergesi Meclis'te 386 Oyla Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Erken Seçim Önergesi Meclis'te 386 Oyla Kabul Edildi

24 Haziran'da seçim yapılmasını öngören önerge TBMM'de 386 oyla kabul edildi. AK Parti, MHP ve CHP'li vekillerin tamamı önergeye kabul oyu kullandı, HDP'liler ise oylamaya katılmadı.

20.04.2018 17:03  Güncelleme: 18:10

Seçimlerin 24 Haziran'da yapılması ile ilgili AK Parti ve MHP'nin verdiği önerge TBMM Genel Kurulu'nda 386 oyla kabul edildi.

HDP SALONU TERK ETTİ

HDP'lilerin katılmadığı oylamada Genel Kurulda hazır bulunan AK Parti, MHP ve CHP'li vekillerin tamamı önergeye kabul oyu kullandı.

YILDIRIM, BAHÇELİ'Yİ TEBRİK ETTİ

Sonucun açıklanmasından sonra Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yanına giderek tebrik etti. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın sonuçları açıkladığı esnada milletvekilleri ayakta sonuçları bekledi.

Ardından Bahçeli, ön sıralarda oturan CHP milletvekillerinin ellerini sıktı.

KAHRAMAN BİR KONUŞMA YAPTI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, sonucun açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, sonucun hayırlı olmasını diledi.

Seçimin çok önemli ve sandık demokrasinin kalbi olduğuna dikkati çeken Kahraman, şunları söyledi:

Sandık ne derse o ve demokratik hayatın devamı ülkemizin gelişmesi için şarttır. Biz Cumhuriyetten, demokrasiden yanayız. Cumhuriyetle inşallah ilelebet devam edeceğiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bizim, hepimizin iştirak ettiği topyekün anayasamız. Halkın hakimiyeti devam edecek. Birbirimizi bazen kırıyoruz. Bazen kırıcı durumlar oluyor ama nasıl 15 Temmuz'da burada ve hep beraber idiysek, hep beraberiz. Bunlar geçici hadiseler. Hepimizin hedefi ülkemizin gelişmesi ve ileri gitmesidir.

Erken Seçim Önergesi Meclis\'te 386 Oyla Kabul Edildi

Son Dakika Güncel Erken Seçim Önergesi Meclis'te 386 Oyla Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement