Esed rejimi zorunlu askerliği reddeden 100 kişiyi mayın tarlasına sürdü: 8 ölü - Son Dakika
Dünya

Esed rejimi zorunlu askerliği reddeden 100 kişiyi mayın tarlasına sürdü: 8 ölü

Esed rejimi zorunlu askerliği reddeden 100 kişiyi mayın tarlasına sürdü: 8 ölü

Suriye'de rejimin zorla askere almak istediği yaklaşık 100 kişilik grup bu uygulamayı reddettiği için mayın tarlasına sürüldü. Mayınların infilak etmesiyle 8 kişi hayatını kaybetti. Gruptan geride kalanlardan ise haber alınamıyor.

14.08.2020 12:51  Güncelleme: 13:40

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi ve İran destekli terörist guruplar, Dera ilindeki zorunlu askerlik uygulamasını kabul etmeyerek muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geçmek isteyen yaklaşık 100 kişilik grubu mayın tarlasına yönlendirdi. Mayınların infilak etmesi sonucu en az 8 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

AA muhabirinin askeri muhalif kaynaklardan edindiği bilgiye göre, rejimin zorla askere almak istediği yaklaşık 100 kişilik grup bu uygulamayı reddederek, muhalif bölgelere geçmek istedi.

MAYIN TARLASINA YÖNLENDİRDİ

Esed rejimi askerleri ve İran destekli terörist grupların refakat ettiği siviller, Dera ilinden getirilerek rejimin kontrolündeki Halep'den Nübbül beldesine götürüldü. Rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki Afrin ve İdlib'e geçmek isteyen sivilleri buradan mayın tarlasına yönlendirdi.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, DİĞERLERİNDEN HABER ALINAMIYOR

Mayınların infilak etmesiyle en az 8 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 15 kişi Afrin'de tedavi altına alındı.

Gruptan geride kalanlardan ise haber alınamıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Esed rejimi zorunlu askerliği reddeden 100 kişiyi mayın tarlasına sürdü: 8 ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • Hasan: Bi esedin sonu hangi lağam çukurunda boğulup bitecek bakalım filmin sonu belli. 14 7 Yanıtla
  • Gennis: ESAD HAKLI ÜLKESİ İÇİN ASKERE GİTMEYEN HAİNDİR BRAVO ESAD TERORİSTLERE YÜZ VERME ÖLDÜR 12 9 Yanıtla
    456: Askerlik bir meslektir. Herkes yapamaz. Bu konuda en az 3 yıl eğitim almış profesyonel insanlar yapmalıdır. Terziden kasaptan manavdan oluşan ordu kalitesizdir. Çünkü bu insanların işi askerlik değildir. her devlet kendi askerini uzman olarak yetiştirirse o zaman vatana faydalı olur. 2 6 Merdo: İnşallah sende mayainlara gelirsin. O zaman anlarsın. 2 4
  • ömer: biz red edince sanki bizi bırakıyorsunuz 3 13 Yanıtla
    Buğra: Senide mi mayın tarlasına sürüyorlar? 8 2 erbaa : ömermisin nesin sen rummusun yunanmı sen rahat uyuyacan millet askerlik yapacak.burayı istemiyosan defol git. 2 3 ömer: hehe bana burada laf edebiyatı yapmayın ben askerliğimi Kastamonu 5 jandarma eğitim alay komutanlığında yaptım 12 ay 97/1 şimdi uzman erbaşların yeri benim demek istediğim türkiye de askerlik yapmak istemeyen insanlarda var ama zorla askerlik yaptırıyorlar ben gördüklerimle konuşurum bana laf edenler askerlik bile yapmamış ego tatmin eden zavallılar 4 0 ömer: kardeş sende biliyorsun ki türkiyede askerlik yapmak istemeyen bir sürü insan var bu insanlar paraları olmadığı için zorla askerliğe tabi tutulmuyor mu gerçekler bunlar değil mi 2 1 Tabi: Sen yapma zaten sana özel pembe teskere var direk onu verelim sana 0 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement